Chelsea ydmyket på egen hjemmebane av Bournemouth

Chelsea fikk bank hjemme mot Bournemouth.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Bournemouth 0-3

Olivier Giroud ble Chelsea-klar få timer før kampstart, men var ikke spilleklar til onsdagens oppgjør. Mot Bournemouth kunne London-klubben virkelig hatt bruk for en måltyv.

Contes menn hadde overtaket før hvilen, men etter pause raknet det fullstendig for de blåkledde. Callum Wilson sjokkerte hjemmepublikum med sin scoring etter 51 minutter, men det skulle bli så mye verre.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

I løpet av det neste kvarteret scoret først Junior Stanislas, og like etterpå økte den tidligere Chelsea-spilleren Nathan Aké til 3-0. Dermed ble det en helsvart aften for hjemmefansen, mens gjestene fra sørkysten kunne juble for en svært overraskende seier.

– Vi fortjente dette resultatet. Det var en strålende forestilling, sier Bournemouth-sjef Eddie Howe.

Tapet gjør at Liverpool klatrer forbi Chelsea på tabellen. Fjorårets mestere ligger nå på fjerdeplass. Formsterke Bournemouth er nå oppe på en tiendeplass etter seks kamper uten tap.

– De fortjente å vinne. Vi prøvde å gjøre noe, men i dag var det veldig vanskelig for oss. Vi slet veldig, sier Chelsea-manager Antonio Conte.

– Det er ikke vits i å finne unnskyldninger. Vi må starte å jobbe og kjempe igjen. Det var en dårlig dag i dag. Vi må reflektere over feilene vi gjorde, sier italieneren.

Slik var kampen
Nysigneringene Olivier Giroud og Emerson Palmieri var på plass på tribunen da Chelsea tok i mot Bournemouth på Stamford Bridge. Ross Barkley fikk imidlertid sin første PL-start for sin nye klubb.

For gjestene startet Joshua King på benken.

Jordan Ibe driblet seg fri og testet skuddfoten midtveis i omgangen, men Thibaut Courtois, som var tilbake i Chelsea-buret etter skade, hadde få problemer med å stoppe skuddforsøket.

Christensen ut med skade
Like etterpå måtte Andreas Christensen forlate banen med det som kunne se ut som en strekkskade. Inn kom Antonio Rüdiger.

Etter 30 minutter kom Chelsea til sin første skikkelige sjanse. Kaptein Gary Cahill fikk heade etter et hjørnespark, men ballen gikk like over tverrligger. Kort tid senere fikk Eden Hazard en gyllen mulighet til å stange vertene i ledelsen, men belgieren bommet regelrett på ballen etter et presist innlegg fra Marcos Alonso.

Ni minutter senere var det Alonso som fikk muligheten med hodet, men heller ikke hans forsøk var godt nok. Dermed gikk lagene til pause uten scoringer.

Wilson straffet Chelsea
Like etter pause fikk frisparkspesialisten Alonso prøve seg fra nærmest perfekt hold. Denne gang gikk skuddforsøket like over tverrliggeren. Kun minuttet senere var det i andre enden av banen det skulle skje ting.

Tiemoue Bakayoko mistet ballen på midtbanen, og Bournemouth straffet Chelsea knallhardt. Callum Wilson kombinerte presist med Ibe, og den førstnevnte satte ballen trygt i mål alene med Courtois. Noen minutter senere testet Lewis Cook skuddfoten med et farlig forsøk, men det gikk like utenfor.

Conte gjorde endringer, men til ingen nytte
Etter 53 minutter gjorde Antonio Conte kveldens andre bytte. Barkley gikk ut, inn kom Cesc Fabregas.

Men det ga ingen umiddelbar effekt. Etter 63 minutter doblet Junior Stanislas ledelsen for Bournemouth. Vingen komibnerte flott med Wilson før også han trillet ballen i mål alene med Chelseas belgiske sisteskanse.

Like etter scoringen kastet Conte innpå den 17-årige angriperen Callum Hudson-Odoi. Dermed fikk engelskmannen sin Premier League-debut.

Men det skulle gå fra vondt til verre for Contes menn. Kun tre minutter etter den forrige scoringen fikset den tidligere Chelsea-spilleren Nathan Aké 3-0 da han styrte inn et skudd fra Stanislas.

King med innhopp
Etter 70 minutter sendte Alonso avgårde en suser, men heller ikke denne gikk på rett side av stengene.

Med 20 gjenstående minutter entret Joshua King gressmatten. Kort tid senere stoppet Aké en Pedro-heading med armen, men dommeren dømte ikke straffespark.

To minutter før slutt fikk Hudson-Odoi skutt fra skrått hold, men den tidligere Chelsea-keeperen Asmir Begovic reddet enkelt.

Eden Hazard prøvde seg med en volley like før slutt, men det ville seg ikke. Dermed endte det 3-0 til Bournemouth.

Slik stilte lagene:

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Zappacosta, Bakayoko, Kanté, Alonso; Barkley, Hazard, Pedro.

Bournemouth: Begovic; Francis, Cook, Aké; Fraser, L. Cook, Gosling, Daniels; Ibe, Wilson, Stanislas.