Rosenborgs Mike Jensen prøver å stoppe Bodø Glimts Badou under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Rosenborgs Mike Jensen prøver å stoppe Bodø Glimts Badou under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra Stadion. Kampen endte 1-0. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: Torbergsen, Mats

Bodø/Glimt håper fortsatt på penger etter Stoke-klare Badous forrige overgang

Den tidligere Tippeliga-yndlingen signerte for Stoke på deadline day.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Papa Alioune Ndiaye, eller Badou, signerte for tyrkiske Osmanlispor i 2015. En kontraktstabbe fra Bodø/Glimts side kan ha kostet dem millioner da senegaleseren to år senere signerte for Galatasaray.

Den tidligere Glimt-spilleren ble onsdag klar for Premier League-fotball, da han signerte for Stoke City. Britiske medier spekulerer i en overgangssum på rundt 160 millioner kroner.

Midtbanemannen, som ble hentet til Galatasaray for å erstatte Wesley Sneijder, har storspilt for den tyrkiske storklubben etter at han ankom i fjor sommer. Nå får han prøve seg i den engelske toppdivisjonen.

Og samtidig som Badou fortsetter å ta nye karrieresteg, sitter det en norsk klubb og venter på millioner av kroner som de mener at de har krav på. Men det er på ingen måte sikkert at de har det.

For da de endelige overgangspapirene ble skrevet under på av Bodø/Glimt og Osmanlispor, hadde tidligere Glimt-direktør, Bjørn Tore Hansen, glemt å inkludere klausulen som skulle sikre de helgule en prosentandel av et videresalg. Av de 90-100 millionene Badou ble solgt til Galatasaray for, skulle det norske laget i utgangspunktet ha krav på ti prosent av summen. Slik ble det ikke.

Trodde det ville ordne seg

– Jeg måtte lese kontrakten 20 ganger før jeg forsto at punktet ikke var med. Det var ingen god følelse. Det hele og fulle ansvaret ligger hos meg. Det er ingen grunn til å komme med unnskyldninger. Det som har skjedd har skjedd, sa Hansen sa på den tiden til Avisa Nordland.

Allikevel mente han at han satt på god dokumentasjon i den kompliserte saken.

– Fakta er at vi har et skriftlig aksept på at jeg bekrefter enighet om salgssum og videresalgsprosent, det merkelige er at jeg skal akseptere en kontrakt i etterkant hvor klausulen er borte, sa Hansen.

Etter at tabben ble oppdaget, kontaktet han den tyrkiske klubben hvor dialogen var god til å starte med, før den til slutt ble borte.

– Osmanlispor fortalte at de skulle ta opp saken internt i sitt styre, siden har vi ikke hørt fra dem hverken per mail eller brev, sa Hansen.

Tok saken til FIFA

Bodø/Glimt tok saken til FIFA, hvor den fortsatt er løpende.

I lys av onsdagens overgang, der Badou igjen ble et navn på fotballinteresserte nordmenns lepper, tok TV 2 kontakt med Glimt igjen. Klubbens nye daglige leder, Frode Thomassen, kunne ikke fortelle altfor mye rundt situasjonen som fortsatt pågår.

– Saken er fortsatt under behandling og vi er bare nødt til å vente. Det vil kunne havne i høyesterett, fortalte Thomassen.

Badous overgang til Stoke vil dessuten ikke bety penger i klubbkassa til den norske klubben.

– Det vil i så fall kun være et solidaritetsbidrag, og det er ikke snakk om like mye, sa Thomassen.