KORTERE: Jan Bakelants må endre på sittestillingen sin etter å ha blitt en centimeter kortere da han pådro seg alvorlige bruddskader i en skrekkvelt.
KORTERE: Jan Bakelants må endre på sittestillingen sin etter å ha blitt en centimeter kortere da han pådro seg alvorlige bruddskader i en skrekkvelt. Foto: AFP Photo / Jeff Pachoud

Krympet etter skrekkvelt

Jan Bakelants ble en centimeter kortere etter å ha krasjet i «en av de farligste utforkjøringene i et worldtour-ritt».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den belgiske proffsyklisten Jan Bakelants (31) krasjet stygt under Il Lombardia i høst, og pådro seg brudd i fire ryggvirvler og sju ribbein.

Nå jobber han mot et comeback til våren, men fikk seg en aha-opplevelse da han skulle sjekke sittestillingen sin hos Energy Lab i Belgia onsdag.

– Siden krasjen min har jeg følt at min gamle stilling ikke gjorde susen lenger. Det viser seg at jeg har blitt en centimeter kortere på grunn av de mange bruddene, skriver Bakelants på Instagram.

Ulykken skjedde i det sykkelstjernen Dan Martin har kalt «en av de farligste utforkjøringene i et worldtour-ritt».

Det var under Sormano-utforkjøringen at Bakelants og Simone Petilli falt hele veien ned den rundt ti meter lange skrenten.

Begge ble fraktet til sykehus med bruddskader.

Ogås for Laurens De Plus gikk det galt i den brutale utforkjøringen, men fallet hans ble dempet av greiner og han unnslapp alvorlige skader.

Et bilde tatt av en tilskuer på stedet viste sykkelen til Bakelants hengende i et tre fire meter over bakken etter ulykken.

Etter den stygge ulykken var Bakelants usikker på om han ville komme tilbake som proffsyklist.

– Jeg er glad jeg har fått en ny sjanse. Det var kanskje snakk om millimeter. Jeg innser at jeg unnslapp det verste. Jeg har innsett at sykling definitivt ikke er alt her i livet. Det vil være synd om jeg ikke kan sykle, men kjæresten, datteren og familien er mye viktigere, sa han i et intervju med Sporza.