Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2018-sesongen er det slutt på å bruke såkalte «grid girls» i Formel 1.

Før løpene har unge kvinner holdt opp plakater med med navnet til førerene. Tradisjonen kan sammenlignes med for eksempel podiumsdamer i sykkel og ringjenter i boksing.

Når Formel 1-sesongen begynner med Melbourne Grand Prix i Australia 25. mars vil det ikke være «grid girls» verken i de løpene eller noen av de andre motorsportklassene som kjøres parallelt i Grand Prix-helgene.

– I løpet av det siste året har vi sett på flere områder der vi følte det måtte oppdateres for å stemme overens med vår visjon for denne flott sporten, sier kommersiell direktør i Formel 1 Sean Bratches.

MEXICO: Foran Formel 1-løpet i Mexico City 29. oktober, stilte «grid girls» opp for å vise navnet på førerne, samt å fremheve den tradisjonsrike meksikanske feiringen av «De dødes dag».
MEXICO: Foran Formel 1-løpet i Mexico City 29. oktober, stilte «grid girls» opp for å vise navnet på førerne, samt å fremheve den tradisjonsrike meksikanske feiringen av «De dødes dag». Foto: Mark Thompson

I pressemeldingen skriver motorsportorganisasjonen at tiden som blir tilbragt i startområdet skal være som en feiring, der gjester og ulike artister skal sørget for glamouren og showet slik at promotorer og partneres kan vise frem sine land og produkter.

– Selv om det å hyre inn «grid girls» har vært et kjennemerke ved Formel 1 Grand Prix-løp i årtier, føler vi tradisjonen ikke stemmer overens med merkevarens verdier og den går åpenbart mot den moderne samfunnsnormen. Vi tror ikke praksisen er hensiktsmessig eller relevant for Formel 1 eller fansen, verken gamle eller nye, over hele verden, sier Bratches.