LANDSLAGSSPILLER: Alexander Sørloth, her på et pressetreff i Skopje i regi av landslaget, er på medisinsk test hos Crystal Palace.
LANDSLAGSSPILLER: Alexander Sørloth, her på et pressetreff i Skopje i regi av landslaget, er på medisinsk test hos Crystal Palace. Foto: Bendiksby, Terje

Pappa Sørloth: – Det er litt eventyraktig

Alexander Sørloth er på medisinsk test i Crystal Palace. Pappa Gøran Sørloth er stolt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aleksander Sørloth skal ha avbrutt FC Midtjyllands treningsleir i Dubai for å reise til London og gjennomføre en overgang til Crystal Palace.

TV 2 erfarer at prislappen skal være på rundt 120 millioner kroner.

Det blir i så fall ny overgangsrekord i dansk klubbfotball. Pappa Gøran Sørloth, som selv bøttet inn mål for Rosenborg på åtti og nitti-tallet, synes det hele er uvirkelig.

– Jeg satt og så Liverpool-Huddersfield i går og synes det var stor stemning. Så snakker jeg med Alexander på telefonen og han sier han er på vei til London for medisinsk test og hele den pakka der. Så det er litt sånn eventyraktig fortsatt, sier Gøran Sørloth til TV 2 Sporten.

Muligheter likevel

Det hele foregår på overgangsvinduets siste dag, som stenger midnatt norsk tid i dag.

STOLT: Tidligere landslagsspiller Gøran Sørloth er stolt over at sønnen trolig blir Premier League-spiller.
STOLT: Tidligere landslagsspiller Gøran Sørloth er stolt over at sønnen trolig blir Premier League-spiller. Foto: Holmberg, Bjørn-owe

Om overgangssummene som verserte sier pappa Sørloth at det lenge virket usannsynlig at en overgang skulle komme i stand.

– Det virket så langt frem, det ble aldri noe mer ut av det. Men så plutselig, på omtrent deadline, ser man at det er muligheter allikevel. Man kjenner jo mekanismene, men man greier ikke sette seg inn i det når det blir såpass nært kjøtt og blod, konstaterer han.

Alexander Sørloth har blomstret etter overgangen til FC Midtjylland i juni, og han har notert seg for åtte mål på tretten kamper. Faren tror sønnen skal klare å tilpasse seg en eventuell fotballfremtid i en av verdens beste ligaer.

– Jeg tror det skal gå bra. Han er flink til å ta steg, og flink til å være seg selv. Det tror jeg er godt nok, mener pappa Sørloth.

Overgangsvinduet stenger altså midnatt onsdag. Du kan følge Alexander Sørloth og resten av dramatikken fra Deadline Day på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fra klokken 17.00.