Rallycrosskarrieren reddet – klar forstorstilt rallycrossprosjekt

Andreas Bakkerud kan fortsette å nyte livet som profesjonell rallycrossfører etter at han mistet jobben hos Ford-teamet i fjor. Uten å betale en krone.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette blir presentert onsdag formiddag, to dager etter at Mattias Ekström signaliserte at han går «all in» i rallycross i enda tettere samarbeid med Audi, samtidig som svensken avslørte at han legger opp som DTM-sjåfør.

Ekström kunngjorde aldri noen teamkamerat under sin presentasjon mandag, men det er blitt spekulert lenge at Andreas Bakkerud kunne være én av de aktuelle kandidatene å kjøre i tospann med verdensmesteren fra 2016.

Se TV 2s minidokumentar om Bakkerud i videovinduet øverst på siden!

Det siste døgnet har både EKS-teamet og Bakkerud selv også annonsert at det kommer nyheter i dag. Derfor er det ingen stor overraskelse at Parc Fermé kan bekrefte at det er nettopp Bakkerud som presenteres som EKS-teamets neste fører.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av EKS. Det er en utrolig bra avtale som har stor betydning for meg på mange flere områder enn bare rallycross banen. Nå kan jeg fortsette min jobb mot å bli verdens beste rallycross-fører, sier Bakkerud, som nå fortsetter karrieren som proff heltidsutøver, i en pressemelding.

Avtalen sammen med EKS-teamet innebærer også lønn for Bakkerud, etter hva Parc Fermé kjenner til. Samtidig innfrir teamet både konkurransedyktig bil og langsiktige planer med tanke på elbiler, noe Bakkerud har uttalt at han brenner for.

Etter at Ford trakk seg ut av rallycross, har bergenseren forberedt seg på å måtte finansiere rallycrosskjøringen sin selv. Avtalen med Audi og EKS gjør at han slipper å komme inn med egne penger for å kjøre Rallycross-VM i 2018.

Andreas Bakkerud ble europamester i 2011 og 2012 før han gikk over til kongeklassen Supercar ett år før rallycross fikk VM-status.

26-åringen har siden 2014 vært fast deltaker av Rallycross-VM og kjørt samtlige 49 runder. Han står oppført med seks finaleseire og 19 pallplasseringer, hvor Petter Solberg (10), Mattias Ekström (10) og Johan Kristoffersson (9) er de eneste som har flere enkeltseire enn ham.

Bakkeruds høydepunkt i VM-sammenheng er bronsemedaljen fra 2016, samt at han bidro til gullmedalje for team da han kjørte for Ford-teamet Olsbergs MSE i 2014. 2017 ble bergenserens første år uten en eneste seier i løpet av året.