Valen om den tunge tiden: – Jeg følte jeg bare var en byrde

Kristian Valen (43) var så langt nede at han vurderte å ta sitt eget liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I God morgen Norge onsdag fortalte en åpenhjertig Kristian Valen (43) om den tunge tiden. De to siste årene har vært vanskelige, og spesielt én hendelse i Thailand for to år siden står igjen som et av de tøffeste øyeblikkene.

– Jeg satt der og tenkte «er det vits i?», sier Valen.

Se hele intervjuet øverst.

– Er det vits i hva da?

– I å være her, liksom. Jeg følte jeg bare var en byrde.

– Å leve?

– Ja, egentlig. Der og da. Men da var jeg patetisk full, så jeg svelget alt og så fikk jeg en rar ro over meg. Men heldigvis var det noen som sparket i meg, så jeg sprang inn til jenta mi som hjalp meg med å spy opp det jeg hadde. Men noe hadde gått i blodet, så jeg lå og sov i tre dager etterpå, forklarer han.

– Var det en vekker for deg?

– Ja, det var det absolutt. Og det var da jeg skjønte at vi ville få to harde år med rettssaker og ting som står i pressen som ikke stemmer, forteller Valen.

Rettssak

Bakgrunnen for turen til Thailand var en hendelse der flere politifolk hadde rykket ut til boligen hans for å bistå ambulansetjenesten, etter at Valens samboer hadde skadet seg med kniv i Valens leilighet på Aker Brygge.

I sine forklaringer i Oslo tingrett i september i fjor, forklarte begge de to politimennene at de oppfattet Valens melding som trusler, mens komikeren selv både i tingretten og i ankesaken i lagmannsretten avviste at han mente å true politiet. Valen ble dømt for trusler, men slapp fengsel.

Nytt show

Nå er komikeren og artisten aktuell med det nye showet «Åsted Valen», som er inspirert av TV 2-programmet «Åsted Norge».

– Jeg begynte å bli kreativ igjen, og fant ut at vi har masse sketsjer om det som har skjedd de siste årene. Å vri alt det negative til noe positivt, og dermed ble det «Åsted Valen», sier han.

Showet har premiere i Bergen 9. februar.

Se hele intervjuet med Kristian Valen i videovinduet øverst i artikkelen