Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer ble drept og to skadd da et helikopter styrtet i et boligområde i Newport Beach i Orange County i Sør-California tirsdag kveld lokal tid.

Ifølge avisen Los Angeles Times styrtet helikopteret etter at det hadde tatt av fra John Wayne-flyplassen, som ligger like i nærheten.

Lokalavisen The Orange County Register skriver at det var fire personer om bord i helikopteret.

– Kjente igjen lyden

I tillegg opplyser lokale myndigheter at en person som var utenfor boligen ble rammet av ulykken, men skadeomfanget er ikke kjent.

Ifølge de lokale mediene fikk flere naboer med seg den dramatiske ulykken. Paddi Faubion, som bor i nærheten, sier til Los Angeles Times at helikopteret var borti taket til naboen, før det styrtet inn i veggen på et annet hus i nærheten.

– Det var som et tog som treffer en vegg, forteller hun til storavisen.

– Jeg kjente igjen lyden, gikk ut og så piloten mellom tre og fem meter fra helikopteret sier, David Henry, en annen nabo, til Orange County Register.

OPPRYDDING: Mannskaper er i gang med opprydingsarbeidet i nabolaget. Foto: AP/Amy Taxin)
OPPRYDDING: Mannskaper er i gang med opprydingsarbeidet i nabolaget. Foto: AP/Amy Taxin)

Helikopteret styrtet i Bayview Terrace. Dette er et såkalt «gated community», det vil si et inngjerdet boligområde som har en eller annen form for adgangskontroll.

Helikopteret er av typen Robinson R44, en svært vanlig helikoptertype.

Det aktuelle fartøyet ble leaset av selskapet Revolution Aviation, som blant annet driver en pilotskole og tilbyr sightseeing-turer i området.