PÅ REISE: Prins William og hertuginne Kate har vært to dager i Sverige når de ankommer Norge torsdag.
PÅ REISE: Prins William og hertuginne Kate har vært to dager i Sverige når de ankommer Norge torsdag. Foto: Eddie Mulholland/AP

Se det royale programmet!

Kate og William på Oslo-besøk: Her kan du møte dem

Det britiske hertugparet har et tett og variert program under sitt besøk i hovedstaden, men du kan likevel få et glimt av de kongelige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag formiddag lander prins William og hertuginne Kate på Gardermoen for sitt besøk i hovedstaden.

Besøket er en del av hertugparets innsats for å styrke båndene til de skandinaviske landene. De startet uken i Sverige, hvor de blant annet fikk prøvd seg på bandy i Vasaparken og spiste lunsj med det svenske kongeparet.

Kate og William skal tilbringe to dager i Oslo. Og har du lyst til å få et glimt av prinsen og hertuginnen, bør du lese videre. De to har et tett program, men vil ved noen anledninger være mulig å få et glimt av.

Gjennom begge dagene vil du også kunne følge de kongelige gjestenes besøk direkte på TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no.

Slik blir hertugparets dager i Oslo:

TORSDAG

 • Torsdag etter klokken 11 lander Kate og William på den militære delen av Gardermoen, hvor de har fløyet fra Uppsala. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil møte dem der og ledsage dem til Slottet, hvor hertugparet skal bo.

 • Rundt klokken 12 ankommer paret Slottet i Oslo for en privat lunsj med kong Harald og dronning Sonja.

 • Klokken 15 skal de på omvisning i Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark ute i Slottsparken. Her vil det være gode muligheter for publikum å få et glimt av Kate og William, og slottet har oppfordret folk til å stille opp. Prinsesse Ingrid Alexandra skal være med på omvisningen.

 • Klokken 16 drar prins William videre til kontorfellesskapet MESH i Tordenskioldsgate, hvor han sammen med kronprinsparet skal treffe norske og britiske gründere og oppstartsbedrifter.

 • Klokken 20 blir det en formell middag på Slottet. Både kong Harald og prins William skal holde tale. Prinsesse Märtha Louise vil også være til stede.

Tips oss om Kate og William i Oslo!

 • Skal du forsøke å få et glimt av hertugparet i Oslo? Kontakt TV 2s reporter her.
 • Tips oss på SMS 02255 eller tips@tv2.no.
 • Tagg dine beste blinkskudd med #2KateWill i sosiale medier.

FREDAG

 • Kate og William tar farvel med kongen og dronningen på Slottet. Klokken 10.15 skal de til Hartvig Nissen videregående skole for å møte skuespillere og skaperne bak serien «Skam». Kronprinsparet er med dem på dette møtet. Det er Tarjei Sandvik Moe, som spiller Isak i serien, som møter hertugparet. I tillegg vil Oslo-ordfører Marianne Borgen, rektor ved Hartvig Nissen og NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen stå for mottakelsen.

 • Deretter skal hertugparet på en privat lunsj hjemme hos kronprinsparet på Skaugum i Asker. Her vil de igjen møte Marianne Borgen, samt generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide.

 • Klokken 13.45 får de omvisning på skianlegget i Holmenkollen. De britiske gjestene skal få se Skimuseet, tårnet og hoppbakken.

 • Klokken 14.50 fortsetter de vinterlige aktivitetene, når hertugparet skal til Øvresetertjern ved Tryvann for skilek og lavvo-hygge. Det er planlagt grilling av pølser, og gjestene får også møte barn og høre om barnehager i Norge. Etter dette flyr de hjem til London.

Kongehusekspert: – Hit bør du dra

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland skal følge det kongelige besøket i Oslo tett. Han har tidligere forklart hvor det er størst sannsynlighet for skuelystne å få et glimt av prinsen og hertuginnen.

– Den beste anledningen er faktisk i Slottsparken, nærmere bestemt i prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark etter en lunsj med kongeparet på slottet, sier Totland.

– Da vil de komme ut hovedinngangen til slottet, bevege seg bort mot statuen av kronprinsesse Märtha og ta seg god tid til publikum på veien. Dette skjer rundt klokken 15 på torsdag, men jeg vil anmode folk om å være tidlig ute, for dette er det mange som vil se, sier kongehuseksperten.

Han tipser også om å legge ut på skitur i området Øvresetertjern og Holmenkollen fredag formiddag.

– Er man på skitur i det området så er jeg helt sikker på at William og Kate tar en prat, sier Totland.