Chelsea bekrefter Giroud-signering

Franskmannen forlater Arsenal etter fem og et halvt år. Samtidig sender Chelsea Michy Batshuayi på lån til Borussia Dortmund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen hadde nok sett for seg at Olivier Giroud (31) skulle bli Chelsea-spiller, men nå har franskmannen forlatt Arsenal og signert for London- og Premier League-rival Arsenal.

– Stolt
31-åringen har skrevet under en kontrakt som strekker seg over 18 måneder, og får passende nok draktnummer 18.

– Chelsea er en av de største lagene i Premier League. De har kanskje vunnet flest trofeer de siste seks eller sju årene. Det er en massiv klubb og jeg er stolt over å signere for Chelsea. Jeg ser frem til å spille her, sier franskmannen til Chelseas nettsider.

Chelsea-direktør Marina Granovskaja er godt fornøyd med å ha sikret seg franskmannens tjenester.

– Oliver har bevist hva han kan på toppnivå, og vi er veldig fornøyd med å kalle ham en Chelsea-spiller, sier hun.

– Han har scoret jevnlig gjennom karrieren og er godt tilpasset engelsk fotball og Premier League. Vi er sikker på at han vil være en fantastisk signering, fortsetter Granovskaja.

CHELSEA-SPILLER: Olivier Giroud får draktnummer 18 hos sin nye klubb.
CHELSEA-SPILLER: Olivier Giroud får draktnummer 18 hos sin nye klubb.

VM-drøm
Chelsea bekrefter overgangen som i løpet av noen få dager har gått fra oppsiktsvekkende spekulasjoner til en realitet. Spissen fyller hullet etter Michy Batshuayi, som nå er sendt på lån til Borussia Dortmund i håp om mer spilletid.

Nå er vil han vise seg frem før det som blir sommerens hovedmål for belgieren.

– For å nå målet mitt vil jeg spille så mye som mulig, og score så mange mål som mulig. Det er fotball-VM i sommer, sier Batshuayi til Dortmunds nettsider.

– Michy er en ung og veldig interessant angriper, som har scoret mye mål og har vist sine ekstraordinære kvaliteter for Chelsea og Marseille, den belgiske ligaen og for landslaget, sier Dortmund-sportsdirektør Michael Zorc fornøyd.

– Noe man må prøve å unngå
De to overgangene kommer som en effekt av at Arsenal har sluttført rekordkjøpet av Pierrre-Emerick Aubameyang fra Borussia Dortmund. Dermed er trekantspillet mellom Dortmund, Arsenal og Chelsea over.

TV 2s ekspert er imidlertid ikke kjent med at Arsenal er tjent med å la Giroud gå til Chelsea.

– Det er en delt fanskare når det gjelder Giroud. Han har fått masse pepper, og folk har vært så stygge med ham. Mål per minutt og mål per innhopp har vært helt fantastisk. Han har bevist at han er en «supersub». Jeg tenker at han hadde vært en super mann å ha for Arsenal fortsatt, sier Simen Stamsø Møller.

– Arsenal har mistet både Sanchez og Giroud til de nærmeste konkurrentene. Det er noe man prøver å unngå. Da er bedre å selge til Bundesliga for eksempel, sier Brede Hangeland.

Giroud kommer til Chelsea etter fem og et halvt år på Emirates. Franskmannen har vært en trofast soldat for manager Arsène Wenger og levert 105 scoringer på 252 kamper - den mest minneverdige var skorpionmålet mot Crystal Palace. Scoringen ble senere kåret til årets vakreste mål og belønnet med den prestisjefylte Puskas-prisen.

Overgangssummen skal ligge på rundt 190 millioner kroner, melder flere britiske medier.

Se Giroud snakke om skorpionscoringen i videovinduet øverst på siden!

Til tross for at overgangen var på trappene valgte Wenger å bruke Giroud som innbytter i tapet for Swansea. Wenger var ikke tvil om at det var riktig, og han uttalte etter kampen at det er trist å se spissen han hentet fra Montpellier i 2012 forlate ham.

– Ja. For meg personlig. Jeg hentet ham fra Montpellier og han ble en sterk, fast landslagsspiller for Frankrike, og vi har gått gjennom gode og dårlige perioder. Men oppførselen har alltid vært på topp, toppklasse og respekten er mer knyttet til det enn resten, sa Wenger på pressekonferansen etter det pinlige nederlaget.

Dermed selger Arsenal en spiller til en rival for andre gang på i overkant av én uke. Alexis Sánchez ble byttet bort mot Henrikh Mkhitaryan i en handel med Manchester United mandag forrige uke.

Det er ikke dagligdags at spillere skifter beite mellom Arsenal og Chelsea, men det har skjedd. De mest profilerte overgangene mellom klubbene har Petr Cech og Ashley Cole/William Gallas (del av samme overgang) stått for.