Wenger bekreftet gigantkjøpet – så slettet Arsenal videoen

Arsenals medieavdeling var litt for «triggerhappy».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal er som kjent i prinsippet enige med Dortmund om kjøpet av stjernespissen Pierre-Emerick Aubameyang.

Overgangssummen skal ligge på over 600 millioner kroner.

Etter Arsenals 1-3-nederlag mot Swansea publiserte London-klubben en video på sine offisielle hjemmesider der Arsene Wenger ble spurt om Pierre-Emerick Aubameyangs overgang til Emirates Stadium.

Se hvordan Arsenal tapte mot Swansea øverst!

Bekreftet overgangen
Wenger bekreftet at overgangen var fullført, og ga uttrykk for at han var lettet over at Aubameyang-avtalen endelig var på plass.

– Jeg er henrykt. Det er gode nyheter. Vi trenger folk som kan gi oss mer offensiv kraft. For øyeblikket er vi ikke effektive nok, og forhåpentligvis kan Aubameyang gi oss det. Han har en stor utfordring foran seg, men dette er gode nyheter for oss, sa blant annet Wenger.

– Han er en hurtig spiller, en god avslutter og har stor fysisk kapasitet. Det blir viktige egenskaper for oss i Premier League, la franskmannen til.

Slettet videoen for sent
Men kort tid etter at videoen ble publisert, fjernet Arsenal Wenger-intervjuet fra klubbens offisielle hjemmesider.

Det gjorde de imidlertid ikke raskt nok. For Arsenal-fans snappet opp videoen og delte den på sosiale medier, og nå har altså Wengers intervju spredd rundt i hele verden.

Videoen kan du blant annet se ved å trykke på play-ikonet i Twitter-meldingen til venstre denne saken.

– Drømmer om Spania
Sky Sports News melder onsdag ettermiddag at Pierre-Emerick Aubameyang har gjennomført den medisinske sjekken på Emirates, og at Borussia Dortmund er enig med Chelsea om en låneavtale for Michy Batshuayi.

Litt senere kom altså bekreftelsen på at stjernespissen hadde signert på Emirates, og blir Arsenals dyreste kjøp noensinne.

Pierre-Emerick Aubameyang har forøvrig tidligere uttalt at han helst ville til Spania dersom han en dag skulle forlate Borussia Dortmund.

– Jeg tror at jeg en dag vil forlate Dortmund for å spille i en annen liga, fordi min store drøm er å spille i Spania, sa Aubameyang til BBC World Service da han ble nominert til African Footballer of the Year-prisen i 2015.

– Den engelske Premier League? Mange mener det ville vært godt for meg, men min mor er fra Spania, så jeg har virkelig en stor drøm om å spille i La Liga, sa angriperen videre, før han likevel hintet om at en overgang til Premier League ikke var helt utenkelig:

– Etter det kan jeg kanskje spille i Premier League, men for øyeblikket er mitt store mål å spille i Spania.