Firmino hylles etter frekkis: – Han er virkelig et geni

Liverpool reiste seg etter to strake tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Huddersfield-Liverpool 0-3

Se kampreferat over!

Liverpool reiste seg etter to strake tap og hadde ingen problemer i møtet med Huddersfield tirsdag kveld.

Etter nedturene mot West Brom og Swansea tok Jürgen Klopps menn en fullt fortjent 3-0-seier.

– De to foregående forestillingene og resultatene var vi ikke fornøyd med. Vi visste det ville bli tøft her, så det var viktig for oss, sier Liverpools Jordan Henderson.

– Et geni
En suser fra Emre Can åpnet scoringsballet, før en kunstnerisk frekkis fra skrått hold signert Roberto Firmino doblet ledelsen.

– Det var så frekt. Han er virkelig et geni, Roberto Firmino. Han er en av de smarteste fotballspillerne som finnes på toppnivå. Det er ikke tilfeldig at han får det til og det er ikke tilfeldig at han prøver på det. Han er en fantastisk spiller som ikke var veldig, veldig god i dag, men på scoringen gjorde han det helt perfekt, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Gjestenes tredje scoring kom fra straffemerket, og det var Mohamed Salah som som satte inn sitt 19. mål for sesongen etter at Emre Can hadde blitt lagt i bakken.

– Det er vanskelig å vurdere om det var Liverpool som var gode, eller Huddersfield som var fryktelig dårlige. Det er sannsynligvis en kombinasjon, men det ble en nokså enkel reise for Liverpool. Det er sjelden du ser at lag er så overlegne i Premier League, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Huddersfield-manager David Wagner hadde ingen problemer med at Liverpool vant fullt fortjent.

– Det er ingen tvil om at det beste laget vant i dag. Vi er ikke drømmere. Om vi skal få til noe mot bedre lag, må vi ha marginene på vår side, sier han til BBC.

For Liverpool-manager Jürgen Klopp var det en lettelse å snu den dårlige trenden.

– Det var akkurat det vi trengte. Det var ikke en fantastisk forestilling, men den var trygg og akkurat det vi trengte nå, sier Liverpool-manageren.

Vraket tidenes dyreste
Før kampstart var det Virgil van Dijks fravær fra startelleveren som var den store overraskelsen. I stedet startet Dejan Lovren.

– Virgil van Dijk er på benken på grunn av rotasjon, forklarte manager Jürgen Klopp til BT Sport.

Tidenes dyreste midtstopper hadde spilt et par svake kamper før Huddersfield-oppgjøret, og det ble gjort flere endringer etter FA-cupsmellen mot West Brom.

Simon Mignolet, Trent Alexander-Arnold, Albert Moreno, Alex Oxlade-Chamberlain og Georginio Wijnaldum måtte vike for Loris Karius, Joe Gomez, Andrew Robertson, Jordan Henderson og James Milner.

Can-kanon
Etter en nølende start på kampen var det Emre Can som sørget for kampens første scoring etter 26 minutter.

Et innlegg fra Andrew Robertson ble klarert ut i farlig område av Huddersfield-forsvaret. Der kom Emre Can stormende, og klemte til på direkten fra 25 meter. Skuddet var knallhardt, og da ballen i tillegg gikk innom beina til danske Philip Billing var sistnevnets landsmann, Jonas Lössl, i Huddersfield-målet utspilt.

– Det er en meget god prestasjon å holde den nede. Hvor mange ganger har vi ikke sett slike skudd gå utenfor mål, sier Hangeland.

Can var naturlig nok også fornøyd.

– Jeg er glad for å hjelpe laget. Vi snakket om at vi må skyte før kampen. Jeg var heldig, sier han beskjedent.

Firmino-frekkis
På overtid i første omgang var det Roberto Firminos tur, da han på svært frekt vis sørget for 2-0.

Brasilianeren gjorde alt selv da han ble spilt fri på venstresiden. Etter å ha løpt ned til dødlinjen dro han seg innover i banen mens han så etter pasningsalternativer.

Da han ikke fant noen, avsluttet han istedenfor helfrekt på innsiden av Lössl.

– Alle bare venter på at han skal slå inn foran mål. Han leter og leter og leter. Så en sjuk avslutning, via nærmeste stolpe. Lössl er helt utspilt, sier TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Salah-straffe
Etter 77 minutter fikk Liverpool-straffespark da Emre Can gikk i bakken i duell med Philipp Billing.

Mohamed Salah fikk sjansen fra straffemerket, og egypteren sørget for at det ble en 3-0-seier til Liverpool.