Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var midnatt mandag kveld at Gisle Mølmen Sellevik våknet av at to innbruddstyver hadde tatt seg inn i boligen hans i Eidsvoll.

I inngangspartiet møtte han på en kvinne, som sa at hun lette etter en kompis.

Det var da «kompisen» dukket opp med Gisles bærbare PC at de to havnet i en slåsskamp, som endte med at 33-åringen ble stukket to ganger med en skrutrekker i venstre side.

– Akkurat nå er jeg bare glad for å være i live, sier han til Eidsvoll Ullensaker Blad.

TV 2 har vært i kontakt med Gisle, som fortsatt ligger på Ahus. Han viser til uttalelsene i intervjuet med lokalavisa.

Punktert lunge

Gisles venstre lunge er punktert av de to stikkene, og han har fått lagt inn et dren i lungen for å tømme oppsamlet væske.

– Jeg er veldig kortpustet, og får store smerter om jeg puster tungt. Heldigvis så sier legene at jeg nok ikke får varige mén av skadene, sier han til Romerikes Blad.

Han forteller at det var tanken på at tyvene hadde tatt datteren Petronelle (3) som fikk ham til å reagere. Samtidig som innbruddet fant sted, lå også hans gravide kone og sov.

Pågrepet

De to tyvene forlot boligen etter innbruddet og fikk med seg nøkler, lommebok og en ipad.

Politiet startet sporsøk i nærområdet. Etter noen timer luktet politihunden seg fram til riktig dør, og de to tyvene ble pågrepet.

De er begge i 20-årene. En kvinne fra Oslo og en mann fra Eidsvoll.

– Tyvene oppførte seg svært truende da de ble konfrontert. Mannen ble stukket i siden av en skrutrekker, og sendt til Ahus for behandling. Det er klart at dette har vært en svært dramatisk hendelse for de som bor i boligen, sa operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt til TV 2 natt til tirsdag.