REISER TIL OL SAMMEN: Ole Einar Bjørndalen skal hjelpe Darja Domratsjeva med gulljakten i Pyeongchang.
REISER TIL OL SAMMEN: Ole Einar Bjørndalen skal hjelpe Darja Domratsjeva med gulljakten i Pyeongchang. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

IOC-ja til Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen (43) har fått klarsignal til å bli med den hviterussiske OL-troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der skal han være støttespiller for kona Darja Domratsjeva.

Det ble bekreftet tirsdag av en talsmann for Hviterusslands skiskytterforbund overfor nyhetsbyrået Interfax, melder nyhetsbyrået DPA.

– Søknaden om Bjørndalens akkreditering som trener for landslaget har blitt godkjent av IOC, sier Victoria Tarasevitsj, talskvinne for det hviterussiske skiskytterforbundet, ifølge Ria Novosti.

Sotsji-dronnigen
Bjørndalen ble vraket i den norske OL-troppen. Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) har nå gitt Bjørndalen trener-akkrediteringen som trengs for å hjelpe fruen med å sikre at det likevel blir edelt metall i familien.

Domratsjeva ble skiskytterdronningen i Sotsji, der hun tok tre gullmedaljer. I tillegg har hun en bronsemedalje fra Vancouver for åtte år siden.

Ole Einar Bjørndalen er tidenes vinterolympier, med sine åtte gull, fire sølv og én bronse. Med 13 medaljer totalt har han én mer enn Bjørn Dæhlie.

Marit Bjørgen (37) har imidlertid muligheten til å passere de to på toppen av medaljelisten dersom OL i Pyeongchang blir en suksess.

Skuffet etter vraking
Bjørndalen ble vraket til den norske OL-troppen etter en sesong der han har slitt med sykdom og svake resultater. Medaljegrossisten var likevel svært skuffet etter vrakingen.

– Det er kjipt at jeg ikke får være til stede. Jeg får nesten vente og se til etter at OL er ferdig for å kunne svare på det. Men det er vanskelig å forestille seg. Denne dagen måtte komme en dag, og nå er den her, sa Bjørndalen til TV 2 Sporten på spørsmål om hvordan blir det ikke å få være med i OL for første gang siden 1992.

43-åringen la ikke skjul på at han var uenig i uttaket.

– Det er jeg. Jeg mener selv jeg kunne fått fram formen til OL, svarer han.

Når ser det altså ut til at det blir OL i Pyeongchang med Bjørndalen på plass, selv om det ikke var en trenerrolle han hadde sett for seg i Sør-Korea.

(©NTB/TV 2)