LANGVARIG VENNSKAP: Suzann Pettersen og Donald Trump fotografert sammen i 2007,
LANGVARIG VENNSKAP: Suzann Pettersen og Donald Trump fotografert sammen i 2007, Foto: Scott Halleran

Tutta nekter for å ha kalt Trump juksemaker i VG-intervju: – Det er fake news

– Pettersen er riktig sitert, sier VGs sportssjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzann Pettersen gikk til angrep på media på twitter tirsdag.

– Noen ganger gjør du intervjuer, og media vil vri det til hvilke som helst ord/uttrykk, bare for å ha en overskrift, skriver Suzann Pettersen.

– Det er sjokkerende å se. Dette er det jeg ville kalle #fakenews. Hvorfor ville jeg kalle noen juksemaker... aldri!

Bruken av president Donald Trumps favorittuttrykk #fakenews er ikke tilfeldig.

Det norske golf-esset sikter med all sansynlighet til et intervju gjort med VG i forrige uke, der hun opplyste at hennes golfvenn Trump ikke er helt redelig under golfturene deres.

– Han jukser som faen ... så jeg vet ikke helt hvordan han er i business. De sier at hvis du jukser i golf, så jukser du i business. Det som er sikkert er at han betaler caddien sin godt, for uansett hvor langt ut i skogen han slår ballen, så ligger den midt i fairway når vi kommer dit, sa Pettersen.

VG legger til at hun lo hjertelig av kommentaren.

Hun er også sitert på at at Trump ofte hopper over den siste og avgjørende putten.

– Jajaja, det skjer hele tiden. Han sier jo alltid selv at han er verdens beste putter. Men alle de gangene jeg har spilt med ham er han ikke i nærheten av å gå under 80 slag.

– Riktig sitert

Avisen mener de har sitt på det rene.

– Min reaksjon til dette er at VG fikk en god tilgang hos Suzann Pettersen. Hun avga et langt intervju, der hun sa veldig mye spennende. Vi mener hun er riktig sitert, sier VGs sportssjef Øyvind Brenne.

– Jeg mener at VGs sak ble god, og når man leser den i riktig kontekst får man innblikk i hennes tanker om Trump, og at de har et godt forhold. Det er godt mulig at noe forsvinner når andre medier siterer saken, men vi kan bare svare for det vi selv har publisert.

Tidligere tirsdag publiserte Golf Channel en artikkel der de siterte fra intervjuet. Der er Pettersen sitert på at Trump «cheats like hell».

VG publiserte sin sak flere dager før Pettersen reagerte, noe hun gjorde bare kort tid etter at engelskpråklige oversettelser ble publisert.

– Vi har ikke fått noe kritikk fra Suzann Pettersen direkte. Vår reporter har intervjuet på bånd, og etter sitatet om juks på golfbanen stilte vår reporter et ekstra spørsmål om dette kunne siteres, og svaret var ja, sier sportssjefen.

– Ikke supporter

Selv om hun betrakter Trump som en venn, påpeker Suzann Pettersen at hun ikke støtter hans politikk eller ytringer.

– Jeg er ikke supporter av det han sier eller står for. Jeg synes det var veldig rart at under presidentvalgkampen ikke var smartere i måten han kommuniserte på. Han kunne vunnet enklere, men gjorde en del tabber med uttalelsene sine. Det er fordi han er så sta. Han har ikke endret seg fem millimeter etter at han ble president.