RYSTENDE FUNN: Totalt ble fire barberblader funnet på Palatia Limbachs treningsbane. Nå har klubben gått manngard og søkt med metalldetektor for å forsikre seg om at det ikke finnes flere livsfarlige blader på matten.
RYSTENDE FUNN: Totalt ble fire barberblader funnet på Palatia Limbachs treningsbane. Nå har klubben gått manngard og søkt med metalldetektor for å forsikre seg om at det ikke finnes flere livsfarlige blader på matten. Foto: Facebook

Fant barberblader på fotballbane brukt av barn: – Plassert der med vilje

– Er du klar over hva som kunne ha skjedd? Vi skal finne deg!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den lille tyske klubben Palatia Limbach er rystet etter at noen har lagt ut barberblader på deres treningsbane.

Sjettedivisjonsklubben spiller ikke en stor rolle i tysk fotball, men får mye oppmerksomhet etter at det fredag kveld ble funnet to barberblader plassert på kunstgressbanen der det ifølge Bildt er rundt 200 barn og 50 voksne som trener hver uke.

– Med vilje
Nå mistenker klubben at de er blitt utsatt for et målrettet angrep.

– Jeg kan ikke tenke meg et scenario der noen mennesker går med barberblader løst i lommen og mister dem. Disse barberbladene ble plassert i gresset med vilje, sier klubbleder Dirk Schmidt til Bild.

Etter det sjokkerende funnet la klubben ut et bilde på Facebook. Innlegget har blitt delt av tusener.

– Du kommer til å bli funnet! Fra og med i dag er også kameraer installert. Så lurer vi på hvordan verden du kommer fra? Vi har 14 ungdomslag og minst 160 av dem som spiller her er barn. Er du klar over hva som kunne ha skjedd? Hva er du ute etter? Vi skal finne deg, skriver klubben i sitt innlegg.

Fant fire totalt
Bildt skriver at banen har blitt nøye saumfart etter funnet at de to første barberbladene, og det har resultert i funn av to til. Det var altså i alt fire sylskarpe barberblader plassert på banen.

Men klubblederen er helt i villrede når det gjelder hvem som kan stå bak den ondsinnede handlingen.

– Vi har ingen problemer med beboerne, og det har heller ikke vært noen kamp der det har blitt delt ut fem røde kort eller vært noe bråk i etterkant, sier Schmidt.

Nå har klubben også gått over banen med metalldetektor for å være sikker på at de ikke har gått glipp av noen metalldetektorer. Saken etterforskes også av politiet.