LANDSKAMP: Sander Berge i aksjon under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Tyskland og Norge 4. september
LANDSKAMP: Sander Berge i aksjon under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Tyskland og Norge 4. september Foto: Junge, Heiko

Sander Berge har allerede vært ute i tre måneder. Nå kommer urovekkende rapporter fra Belgia

Skademarerittet fortsetter for 19-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

25. oktober spilte Sander Berge sin foreløpig siste kamp for Genk, da han forlot banen med strekkskade etter bare 19 minutter mot Club Brügge.

Det er over tre måneder siden, og ingenting tyder på at 19-åringen blir å se på banen med det første heller.

– I Genk frykter man at Sander Berge ikke kommer til å spille mer i grunnspillet, som avsluttes i mars. Det gjenstår seks kamper, og de er ganske sikre på at han ikke rekker noen av dem. De håper han kan bli klar til eventuelle sluttspillkamper, sier journalist Marnik Gaukens til TV 2.

Til sjekk i Barcelona
Han jobber i den belgiske avisa Het Beland van Limburg, der han i dag har en artikkel med nedslående nyheter om Sander Berge.

Gaukens melder at nordmannen på fredag ble sendt til spesialist Ramon Cugat i Barcelona, for en grundigere sjekk av muskelskaden bak på låret.

Cugat er hyppig brukt av flere store fotballstjerner, og er i Belgia mest kjent for å følge opp Manchester City-kaptein Vincent Kompany.

– Hos Cugat oppdaget de at skadet ikke var leget. Hamstringskaden sitter veldig dypt. Sander hadde begynt å trene igjen og bygge seg opp på treningsleiren i Spania, og alle trodde det gikk riktig vei. Men en MR-scanning viste at problemet er enda verre enn først antatt, sier Gaukens.

Tidligere denne måneden var 19-åringen med resten av laget på treningsleir i Benidorm i Spania, der Het Beland van Limburg snakket med en optimistisk Berge.

– Han var veldig positiv. Sander er en intelligent fyr, og så det positive i at han kanskje kunne ha godt av en lengre pause etter en lang og tøff sesong året før. «Jeg tror jeg kommer styrket ut av dette», sa han. Og Genk forventet ham tilbake nå. Utgangspunktet var slutten av januar, sier Gaukens.

Viktig mann for Norge
Det bekrefter også landslagsassistent Per Joar Hansen. Tilbakemeldingen de fikk nylig var at Berges comeback var nært forestående.

– Vi fikk beskjed om at kampen han skulle spille var mot Sint-Truiden (i helga). Det gjorde han ikke, sier Hansen.

– Det betyr veldig mye å få ham på banen igjen. Sander har hatt en fantastisk utvikling siden han dro ned til Belgia. Han er en viktig spiller for landslaget også, med kvalitetene han har. Det var et savn ikke å ha ham med i de siste kampene i høst.

Da TV 2 snakket med Lars Lagerbäck tidligere denne måneden, valgte svensken å trekke fram Berge som den største positive overraskelsen i hans første år som landslagssjef.

– Det jeg aldri ville trodd da jeg begynte, var at en 19-åring mer eller mindre skulle bli en av de faste i startelleveren. Det er den største overraskelsen. At en 19-åring er å regne som fast på laget er veldig uvanlig, sa Lagerbäck.

Men hvis rapportene fra Belgia er riktige, må Norge høyst sannsynlig klare seg uten Berge også i de to neste landskampene, mot Australia og Albania i mars.

TV 2 har ikke lyktes i å få en kommentar fra Sander Berge eller hans agent Mike Kjølø.