Klæbo dropper 15-kilometeren i OL

Johannes Høsflot Klæbo (21) går de to første distansene i OL, men står over 15-kilometeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kom uttakene til de tre første langrennsøvelsene i mesterskapet i Sør-Korea.

– De uttatte løperne har gjennom vinteren prestert på høyeste nivå, og ved flere anledninger vist at de er de sterkeste løperne Norge har på disse distansene, sier landslagstrenerne Arild Monsen og Tor Arne Hetland i en pressemelding.

– Reservene forbereder seg sammen med de uttatte løperne, og kan på kort varsel bli satt inn. Alle løpere er medaljekandidater i sin øvelse. Det tas forbehold om sykdom eller andre, uforutsette endringer, påpeker de.

Se hvordan Klæbo bukket inn til ny triumf forrige helg øverst (video med tillatelse fra NRK)

– Skal bygge opp de vi har tatt ut
Landslagstreneren sier det ble et relativt enkelt uttak med tanke på det som har skjedd i løpet av vinteren.

Han ønsker ikke å gå ut med navnene på reservene, men bekrefter at de er informert om hvilken posisjon de har.

– Noen vil hevde at Emil Iversen og Finn Hågen Krogh har sterkere avslutningsegenskaper enn for eksempel Hegstad Krüger og Holund på en skiathlon?

– Nå er vi mest interessert i å bygge opp de løperne vi har tatt ut. Emil skal gå klassisk sprint bare to dager etter skiathlon, og han skal forberede seg maksimalt til den. Finn Hågen har vært litt opp og ned, og har ikke levert så bra i klassisk som vi har ønsket, sier Tor-Arne Hetland.

– Det er også viktig å poengtere at dette er intensjonslag. Vi er klare til å ta grep hvis det viser seg at noen ikke er i form når vi er i gang, tilføyer han.

Var ventet
Det var ventet at verdenscuplederen Klæbo ikke går 15-kilometeren. Klæbo er også påtenkt oppgaver i både stafett og lagsprint, og ingen blir overrasket om han også får tillit på den avsluttende femmila om ting går hans vei tidlig i mesterskapet.

På åpningsdistansen skiathlon søndag 11. februar får Klæbo med seg Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund på laget.

Finn Hågen Krogh er skuffet over vrakingen på tremila i OL.

– Jeg mener at jeg kunne vært medaljekandidat. Det er veldig kjedelig. Dette var hovedmålet mitt i år, og da blir man skuffet, sier han Finn Hågen Krogh til NRK.

Sundby, Krüger og Holund får også gå 15-kilometeren i fri teknikk med individuell start. Her blir Finn Hågen Krogh sistemann på det norske laget. Den distansen går fredag 16. februar.

OLs andre distanse er sprinten. Det norske laget der blir som ventet bestående av Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Pål Golberg med Sondre Turvoll Fossli som reserve. Sprinten går tirsdag 13. februar.

Disse går de tre første OL-distansene for menn:

For å skape best mulig forutsigbarhet og ro for utøverne har Skiforbundet Langrenn tatt ut følgene herreløpere til OL-distansene under:

Søndag 11 februar - Skiathlon (15 km + 15 km):
Hans Christer Holund
Johannes Høsflot Klæbo
Simen Hegstad Krüger
Martin Johnsrud Sundby

Tirsdag 13 februar – Sprint klassisk:
Eirik Brandsdal
Pål Golberg
Emil Iversen
Johannes Høsflot Klæbo

Fredag 16 februar – 15 km fri teknikk:
Hans Christer Holund
Finn Hågen Krogh
Simen Hegstad Krüger
Martin Johnsrud Sundby

(©NTB/TV 2 Sporten)