Sjokoladekake i langpanne med firkløverglasur – uten egg
– Denne er like god etter en dag eller to.
Denne kaken er både enkel og smakfull, og passer perfekt til når du skal bake kake til mange. I tillegg egner den seg godt til frysing.
Firkløver kan byttes ut med melkesjokolade eller nøttefri sjokolade.
Dersom ønskelig, kan man tilsette ca. 100 g hakkede valnøtter i deigen.
Dette trenger du:
- 150 g smeltet smør
- 1 l kulturmelk/kefir
- 1 ts vaniljesukker
- 5 1/2 dl sukker (kan reduseres til 4 dl)
- 9 dl hvetemel
- 5 ss kakao
- 1 ts kanel for ekstra kryddersmak (kan sløyfes)
- 5 ts natron (natron fungerer bedre enn bakepulver når du baker med surmelk)
Glasur:
- 50 g smør
- ¾ dl fløte
- 50 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g firkløversjokolade i biter
Varm stekeovn til 180°C.
Rør/visp sammen kulturmelk/kefir, smeltet smør og sukker. Sikt inn hvetemel, kakao og natron. Visp sammen til en glatt deig.
Hell i en bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek på midterste rille i varm stekeovn i 30-35 min.
Sjekk at kaken er gjennomstekt med en kakenål/en tynn grillpinne av tre eller en ukokt spagettipinne. Ta ut av stekeovnen og sett langpannen med kaken i på en rist og avkjøl.
Ha alle ingrediensene til glasur i en kasserolle og varm opp til smør og sjokolade smelter. Det skal ikke koke!
Avkjøl glasuren til den får en fyldig konsistens og fordel over kaken. Ønsker du å fryse kaken bør glasuren være helt stivnet før frysing.