Presten John (39) overrasker dommerne: – Musikk som kun handler om sex og dop gir meg lite

John Sylte (39) er en allsidig prest som liker å skille seg ut. På Norske Talenter-audition klinte han til med en The Black Eyed Peas-låt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogneprest John Sylte fra Tresfjord i Møre og Romsdal er ikke som alle andre prester.

I kveld skal han vise på Norske Talenter at han er en prest som ikke bare synger salmer i beste gudstjenestetid.

Ærlige tekster

39-åringen er glad i hip-hop musikk og bruker kirken som konsertarena. Han understreker at han liker musikk som forteller noe viktig, og er enig i at det ikke er all rap-musikk som egner seg i kirken.

– Jeg har alltid hørt på rap-musikk og liker de ærlige tekstene og den sjangeren. Rap-musikk som kun handler om sex og dop gir meg lite. Det hele begynte som en spøk for konfirmantene. Det slo an og til slutt tok vi det videre på kveldsgudstjenester, forteller John Sylte til TV 2.

Positiv menighet

Hjemme i Tresfjord får presten positive tilbakemeldinger på det utradisjonelle musikkvalget sitt. Både gamle og unge liker at John rapper i kirken.

Hip-Hop-Presten: John Sylte utenfor kirken i Tresfjord. Foto: Stein Siem/Åndalsnes Avis.
Hip-Hop-Presten: John Sylte utenfor kirken i Tresfjord. Foto: Stein Siem/Åndalsnes Avis.

– Menigheten har bare positive tilbakemeldinger om rap-musikken min. Her i Rauma er det ikke så overraskende at presten rapper, de er vant til at slikt kan skje. Noen synger tenor og andre rapper. Men så lenge budskapet i tekstene er bra så er det ikke noe problem. Jeg velger sanger som står til det som kirken står for, sier John Sylte.

– Publikum er menigheten din

Solveig Kloppen roet ned John før han skulle på audition. Hun foreslo at han skulle fokusere på at Norske Talenter-publikumet var menigheten hans.

– Jeg synes det er en god opplevelse å være med. Jeg liker å utfordre meg selv og kjøre litt på, men jeg klarte å slappe av og være meg selv, avslutter John Sylte til TV 2.

Se Norske talenter fredager kl. 20.00 på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.