Beckham sjokkert over Sánchez-overgangen

Manchester United-legenden David Beckham kan fremdeles ikke tro at Arsenal gikk med på å selge Alexis Sánchez.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kl. 21.00: Se Tottenham – Manchester United

Forrige uke var gigantovergangen et faktum.

Alexis Sánchez skrev under på en fireårskontrakt med Manchester United, og Henrikh Mkhitaryan gikk motsatt vei som en del av avtalen og ble Arsenal-spiller.

Manchester Uniteds tidligere klubbikon David Beckham hevder at han fremdeles er sjokkert over at Sánchez endte opp på Old Trafford.

– Jeg har fremdeles vanskelig for å tro at det sant at denne overgangen faktisk skjedde. Det er rett og slett helt utrolig, sa Beckham til pressen da han annonserte sine planer om sin nye klubb Miami MLS.

– Overgangen gjør meg stolt
Englands tidligere landslagskaptein er nemlig en stor beundrer av Sánchez.

– At en spiller av hans status og kaliber kommer fra en stor klubb som Arsenal til en massiv klubb som Manchester United, gjør meg selvsagt stolt over å være en tidligere Manchester United-spiller, mente Beckham, før han forklarte hvorfor:

– Det gjør meg stolt fordi vi, Manchester United, fremdeles vil ha og kan hente store, store spillere, konkluderte han.

Overtok trøye nummer sju
Sánchez har fått trøye nummer sju i Manchester United. Det er et ikonisk nummer som Beckham tidligere har spilt i på Old Trafford. Det har også tidligere klubbhelter som Bryan Robson, Eric Cantona, Steve Coppell og Cristiano Ronaldo.

– Det var strålende å se Sánchez i United-trøyen, og jeg er helt sikker på at han vil bli svært sukssesfull i Manchester United, slo Beckham fast.

Hylles av lagkameratene
Det er ikke bare David Beckham som er glad for at Sánchez ble United-spiller.

29-åringen markerte debuten for Old Trafford-klubben med å stå bak to målgivende pasninger i FA-cupseieren mot Yeovil sist fredag.

Lagkameratene har samtidig latt seg imponere over mer enn bare chilenerens servitørferdigheter. Midtbanespiller Ander Herrera mener nyervervelsens voldsomme fightervilje blir svært verdifull.

– Det jeg virkelig liker ved ham, er måten han kjemper når laget mister ballen. Han er alltid klar til å være førsteforsvarer, og det betyr mye for oss, sier han til MUTV.

– Vi kjenner naturligvis alle hans kvaliteter med ballen, han er fantastisk, men kjempingen og måten han forsvarer på, liker jeg veldig godt, tilføyer Herrera.

God match
Sánchez skal ha fått plass i United-garderoben mellom Marcus Rashford og Jesse Lingard. Valget av plassering skal manager Jose Mourinho stå bak. Han ønsker angivelig at Sanchez sin kampvilje skal smitte over på de to ungguttene.

Michael Carrick, som var Uniteds kaptein i FA-cupkampen mot Yeovil, har sett en mengde stjerner komme og gå i løpet av sine 12 år på Old Trafford. Han mener chileneren er perfekt for klubben.

– Han kommer til å bli en fantastisk spiller, han er en skikkelig Manchester United-spiller, og det er flott å ha ham her, sier den tidligere engelske landslagsspilleren.

– Han er så spennende og bevegelig. Han ser alltid etter muligheter til å skape sjanser og å spille ballen framover. Fansen kommer til å nyte å se han, og forhåpentligvis vil vi like å spille med han, tilføyer veteranen.

Mye på spill
Onsdag er Tottenham motstander i Premier League. Det blir en viktig kamp for begge lag. United kan ikke tillate seg å gi bort ytterligere terreng til ligaleder Manchester City dersom håpet om ligagull ikke skal slukkes helt.

Tottenham må på sin side ha poeng for ikke å sakke akterut i kampen om de fire mesterligaplassene. London-klubben kommer til onsdagens kamp med en meget skuffende FA-cupkamp i ryggen. Møtet med lille Newport endte 1-1, hvilket betyr at det skal spilles omkamp.

Eksperter har antydet at manager Mauricio Pochettino burde ha styrket spillerstallen, men foreløpig er ingen signeringer på plass. Sist Tottenham handlet en spiller i januarvinduet var helt tilbake i 2015. Da ble Dele Alli hentet til klubben.