– Dette er noe jeg aldri har sett tidligere. Nå er det fullstendig kalabalik

Hockeyspilleren gikk til angrep på isgutt i 14-15-årsalderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hender seg ballgutter kommer i søkelyset under fotballkamper, men har du hørt om isgutten som havnet i bråk med hockeyspilleren? Det var nemlig det som skjedde under SHL-oppgjøret mellom Mora og Malmö søndag.

Under en pause i spillet ble det plutselig stor oppstandelse ute på banen.

– Nå hender det noe veldig rart. En av ungdommene som er inne og skraper isen havnet i bråk med Jens Olsson i Malmö. Dette er noe jeg aldri har sett tidligere, sa C More-kommentatoren.

Se hva som skjedde over!

– Nå har det virkelig kokt over her i Dalarna. Nå er det fullstendig kalabalik, fortsatte han.

– Kanskje ikke det klokeste
Jens Olsson forklarer bråket med isgutten, som ifølge Aftonbladet var i 14-15-årsalderen, slik:

– Jeg sto med ryggen til og han kom med skrapen bakfra. Jeg rakk ikke å flytte meg første gangen han kjørte på skøytene mine. Jeg skulle snu meg og se hva som skjedde, og da kjørte han på skøytene igjen. Jeg rakk ikke flytte meg. Og den tredje gangen falt jeg ned på isen. Jeg reiste meg og spurte hva han drev med, tok tak i armene hans og stilte spørsmål ved hans oppførsel, sier Olsson til C More.

Malmö-spilleren var en angrende synder etter kamp.

– Det var kanskje ikke det klokeste å gjøre, men man ble litt tankefull av hans oppførsel der ute selv om det er en ungdom. Hadde jeg kunnet ha det ugjort hadde det vært det beste, sier Olsson.

– Alt, ctrl, delete
Han fikk matchstraff for bråket med isgutten, men det er foreløpig uklart om han vil få ytterligere suspensjon. Situasjonen er såpass uvanlig at dommersjefen er i villrede.

– Det er en forbasket merkelig situasjon som man må få kontroll på i ettertid. Det blir alt, ctrl, delete for systemet. Tenk at det kan dukke opp slik nye situasjoner etter 30 år i bransjen. Vi ble litt tatt på sengen, sa SHLs dommersjef Ulf Rönnmark til Sportbladet søndag.

Mandag kalte dommersjefen inn til et møte med sine dommerkollegaer, der de diskuterte situasjonen. Der kan det ende med at Olsson til slutt slipper å sone karantene.

– Vi har hatt diskusjoner i dag. Definerer man den her gutten som publikummer finnes det én regel å lene seg på, som var den beslutningen dommerne tok i Mora i går. Definerer man isgutten som funksjonær finnes det en annen regel å lene seg på. Det er disse to reglene som disiplinærnemnden nå skal diskutere, sier Rönnmark mandag.

Beslutningen er ventet rundt lunsjtid tirsdag. Mora slo for øvrig Malmö 2-1.