EGET LAG: David Beckham er endelig innvilget lisens av MLS til å starte opp sitt eget lag i Miami.
EGET LAG: David Beckham er endelig innvilget lisens av MLS til å starte opp sitt eget lag i Miami. Foto: Skjermdump MLSsoccer.com

Bekreftet: David Beckham starter eget fotballag

Superstjernen bekrefter at han skal starte opp ny klubb i den amerikanske toppligaen i fotball, Major League Soccer (MLS).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå offisielt at Miami blir hjemmet til klubben, noe som ble bekreftet på en presentasjon i Florida-byen mandag.

Beckhams lag blir det 25. i MLS, men navnet på klubben er fortsatt ikke avslørt.

– Vi er veldig fornøyde og takknemlige, drømmen min har gått i oppfyllelse, sier Beckham som er den første tidligere MLS-spilleren til å eie et lag i ligaen.

Det var tilbake i 2014 at David Beckham annonserte at han ville starte opp sitt eget fotballag i solfylte Miami. Nå settes planene ut i livet etter at de er innvilget lisens av Major League Soccer.

Laget håper at de skal kunne starte å spille så snart som mulig, og innen 2020.

– Laget vi skal hente inn skal bli det beste i ligaen, sier fotballhelten.

– I løpet av de siste årene har mange toppspillere sagt at de vil være med. Vi vil hente toppspillere fra Europa, men det vi er mest interessert i er de unge hjemmetalentene, fortsetter han.

Det er over elleve år siden den tidligere landslagskapteinen for England gikk over fra Real Madrid til MLS-laget Los Angeles Galaxy.

En del av avtalen da han signerte for den amerikanske klubben var at han skulle kunne kjøpe klubblisens til redusert pris. Men MLS-prosjektet har lenge blitt utsatt, mye på grunn av problemer med å finne en passende plass til å bygge et stadion.

– Det har vært en lang og vanskelig reise. Jeg fikk mange ganger høre at jeg bare burde gi opp, men jeg gir meg ikke. Den ene tingen som har holdt meg gående er dere, sier Beckham til jubel fra Miami-publikumet.

Beckham har en stor fotballkarriere bak seg, og vunnet både ligaen, Mesterligaen og FA-cupen med Manchester United og fikk med seg 115 landskamper for England. I 58 landskamper var midtbanespilleren også Englands landslagskaptein. 42-åringen la fotballskoene på hyllen i 2013.