Edvald Boasson Hagen håper å gjenta suksessen fra Tour de France sist sommer. Men inngangen til sesongen har vært trøblete for 30-åringen
Edvald Boasson Hagen håper å gjenta suksessen fra Tour de France sist sommer. Men inngangen til sesongen har vært trøblete for 30-åringen Foto: Peter Dejong

Boasson Hagen tvunget til å utsette sesongstarten

Og nå har Edvald Boasson Hagen "rømt" fra snø, is, slaps og kulde i Norge - til en privat treningssamling i solfylte Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årsaken er enkel:

Han trenger kilometer i beina etter at det meste har gått skeis den siste måneden.

Bortsett fra bryllupet og giftermålet med Marlen Kristiansen i starten av januar, så har det vært lite flyt.

– Blitt gammel!
Boasson Hagen pådro seg nemlig lungebetennelse i julen. Og han måtte melde forfall til treningsleiren med Dimension Data fra 11.-20. januar ettersom han måtte operere ut galleblæren etter at han fikk påvist betennelse i den.

– Jeg begynner tydeligvis å bli gammel! Dette er vel slike sykdommer som rammer oss over 30, sier han med et smil.

– Har dette satt deg mye tilbake?

– Det er vanskelig å si. Jeg hanglet meg gjennom jula og nyttår, og har ikke fått trent alt jeg skulle. Jeg føler derfor at jeg er litt på etterskudd. Men jeg håper at jeg ikke er så altfor langt unna der jeg bør være. Jeg håper at jeg har fått overskudd av å ta det rolig, sier sykkelstjernen.

Treningsleir hos svigers
Boasson Hagen er bosatt i Oslo, men der har værforholdene vært svært vanskelig for syklister den siste tiden. Han tok derfor med seg kona og dro til svigerfamiliens feriehus utenfor Alicante på den spanske østkysten for å trene.

– Her er det sol og fint, men mye vind. Det er uansett bedre enn is.

– Så du har rett og slett rømt fra Oslo?

Hehe! Ja, jeg gjorde det. Jeg trenger mil i beina. Her nede har jeg fått kjørt en del langturer på 5-6 timer, svarer han.

Sesongåpner i Portugal
Sesongstarten var egentlig satt til Valencia rundt 31. januar. Nå er denne utsatt til Algarve rundt to uker senere.

– Det er ikke ideelt med et par uker med dårlig med trening, men jeg håper at jeg har situasjonen under kontroll. Men det vet man ikke før man er igang. Formtoppen håper jeg å prikke inn til Flandern og Paris-Roubaix i april, og til sommerens Tour de France.