Blake (15) med magisk basketball-øyeblikk:
– Jeg fikk ikke puste

Når man ligger under med to poeng, og motstanderen har straffekast med 2,6 sekunder igjen av kampen, tror man ofte at man har tapt. Men slik er det ikke alltid ...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med jevne mellomrom skjer det magiske øyeblikk på idrettsarenaer, og i en amerikansk gymsal forut for helgen skjedde det igjen i en high school-kamp i basketball.

15 år gamle Blake Peters er nemlig helgens «mann» i amerikansk idrett, i et øyeblikk som over to millioner internett-brukere nå har fått med seg som resultat av at ESPN kalte det «No 1. play of the day».

Se øyeblikket i videovinduet øverst!

Peters' lag Evanston Township High School lå under 42-44 da det var 2,6 sekunder igjen av kampen mot Maine South. Motstanderen hadde matchballen bokstavelig talt i egne hender, da deres spiller Michael George attpåtil skulle skyte straffekast.

Men dessverre for ham, og heldigvis for internett, ble det bom. Peters kjempet til seg returen, rev seg løs fra sin oppasser og kastet i et siste desperat forsøk på å redde kampen for sitt lag ballen over 24 meter og over hele banen.

Resultatet var, selvsagt, et utrolig idrettsøyeblikk. Ballen suste i kurven på motsatt side, Peters var helten, og ble overfalt av spillere og publikum. Fotoppaket fra tribuneplass viser at man kan se på storskjermen at 15-åringen nærmest drukner i en mølje av mennesker.

– Jeg fikk ikke puste. Det er ett av de beste øyeblikkene i mitt liv. Treneren sa at hvis han bommet, så skulle vi bare kaste ballen opp. Og det var det jeg gjorde. Jeg tenkte at den kunne gå inn, men da den faktisk gjorde det var det ganske kult. Jeg husker at jeg var høyt oppe, og startet å løpe, før alle lagkameratene mine taklet meg, sier 15-åringen selv til avisen Chicago Tribune.

Mistet brillene i feiringen
Peters, som bruker briller, mistet brillene sine i feiringen, hvilket på sedvanlig amerikansk vis er formulert på følgende måte i avisen: «Somewhere in the mound of human joy, the kid who played Superman for a night lost his Clark Kent-style glasses».

Peters er førsteklassing på high school, og sier til avisen at han fikk over 1000 nye følgere på Instagram den første timen etter at det utrolige skuddet hadde forekommet. Bare fem måneder etter at han har begynt på skolen, er han allerede dens største helt.

– Det tok bare fem måneder for deg å bli en legende, skal Evanston-trener Mike Ellis ha sagt til ham i etterkant av det utrolige øyeblikket.

Se situasjonen som endret 15-åringens liv fullstendig i videovinduet øverst!