Antonio Conte etter cup-exiten mot Arsenal forrige uke.
Antonio Conte etter cup-exiten mot Arsenal forrige uke. Foto: John Sibley

Tror Conte er ferdig i Chelsea etter sesongen

Sky Sports-ekspert nører opp under rykteflommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antonio Conte oppnådde suksess i sin første sesong som Chelsea-trener. London-klubben vant Premier League syv poeng foran Tottenham, og Conte ble hyllet på Stamford Bridge. Åtte måneder senere er det langt fra like idyllisk i vest-London.

I alle fall hvis vi skal tro Jamie Redknapp. Eks-spilleren, og sønnen til manager-legende Harry Redknapp, sier til Sky Sports at han ikke ser for seg at Antonio Conte er Chelsea-manager neste sesong.

– Han ser ulykkelig ut. Jeg kan ikke se en situasjon der han er der neste år. Det kan jeg bare ikke.

Redknapp konstaterer videre at Conte kan velge og vrake i klubber hvis han forlater Chelsea.

– Så mange klubber kommer til å ville ha han. Det han gjorde i Chelsea forrige sesong, etter den starten de hadde. Det er sannsynligvis en av de beste manager-oppvisningene jeg har sett, med tanke på å snu sesongen ved hjelp av en forandring i spillesystemet.

Conte skiftet system til 3-4-3 etter å ha spilt uavgjort mot Swansea og tapt mot Arsenal og Liverpool tre kamper på rad. Det endte som kjent med Premier League-gull.

Brutalt ærlig

Hovedpersonen selv har ikke ytret noen bekymringer.

– Jeg har ingen slike bekmringer. Jeg fortsetter å jobbe hardt for denne klubben, sa Conte på en pressekonferanse i helgen.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre går ikke like langt som Jamie Redknapp i sine spekulasjoner.

– Conte er jo brutalt ærlig. Det kan være krevende å ha en sånn manager både for ledelsen i klubben og for spillerne. Men han legger sjela si i det og jobber knallhardt for Chelsea.

Myhre minner om at det ikke er første gang det har vært spekulasjoner rundt Contes fremtid i chelsea.

– Det begynte å oppstå rykter etter de første rundene det året de ble seriemestere også. Det er et prestasjonsmiljø, alle kan ikke være enige hele tiden. Man kan alltid spekulere, men jeg synes det er vanskelig å konkludere.