HAR SCORET FOR GØY: Pål Alexander Kirkevold (i midten) gratuleres av lagkameratene etter å ha scoret mot Horsens i oktober.
HAR SCORET FOR GØY: Pål Alexander Kirkevold (i midten) gratuleres av lagkameratene etter å ha scoret mot Horsens i oktober. Foto: Cilius, Frank

Tyrkisk klubb vil kjøpe «Mål-Pål» for snaut 15 millioner kroner

Pål Alexander Kirkevolds agent bekrefter overfor TV 2 at Hobro har vært i forhandlinger om et salg av storscoreren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske storscoreren i dansk fotball, Pål Alexander Kirkevold, kan komme til å skifte klubb.

Etter det TV 2 Sporten erfarer har hans danske arbeidsgiver Hobro vært i forhandlinger med en tyrkisk klubb, og avslått en mulighet for å selge ham for rundt 11 millioner danske kroner (snaut 15 millioner norske kroner).

Superliga-fireren har tidligere også avslått et bud fra en annen tyrkisk klubb, men etter det TV 2 Sporten erfarer skal Kirkevold ønske seg en overgang.

Det overgangen avhenger av er om klubbene blir enige, hvilket vil si at Hobro før vinduet stenger mottar og godtar et bud de føler de kan leve med for å selge toppscoreren foran det som blir en knalltøff vårsesong.

Ulike oppfatninger

TV 2 har vært i kontakt med spillerens agent, Atta Aneke, som ikke ønsker å kommentere den konkrete interessen fra Tyrkia. Han avslører dog at hans klient er het på markedet.

– Jeg kan bekrefte at det er interesse for ham og at det er snakk om et konkret tilbud, men kan ikke si noe om klubb eller liga, sier Aneke til TV 2.

Hobro som klubb stiller seg imidlertid uforstående til TV 2s opplysninger.

– Vi har ikke mottatt noen bud på Pål, sier Hobros presse- og kommunikasjonsansvarlige Daniel Lindemann Jakobsen til TV 2. Det etter å ha konferert med sportssjef Jens Hammer Sørensen.

Kirkevold har scoret 13 mål i Superligaen denne sesongen, nest mest i ligaen, og satt rekord med scoring i elleve runder på rad. I høst fikk han også debuten for det norske A-landslaget.

Les også: TV 2 møtte Kirkevold i Hobro: «Nå skal jeg smadre Kirkevold»

Skrev ny kontrakt i desember
I desember skrev Kirkevold under ny 3,5 års kontrakt med Hobro, men klubben uttalte allerede den gang at de ikke ville stå i veien for en eventuell overgang.

– Vi har skrevet en langtidskontrakt med Pål, men vi forventer ikke at han er her i alle årene. Det er han simpelthen for god til. Hvis den rette klubben kommer på banen med hensikt å hente ham, så skal vi ikke stille oss i veien, sa Hobros sportssjef Jens Hammer Sørensen den gangen.

FIKK PRØVE SEG PÅ LANDSLAGET: Pål Alexander Kirkevold i aksjon på trening forut for privatlandskampen i fotball mot Slovakia i november.
FIKK PRØVE SEG PÅ LANDSLAGET: Pål Alexander Kirkevold i aksjon på trening forut for privatlandskampen i fotball mot Slovakia i november. Foto: Bendiksby, Terje

Overgangsvinduet stenger både i Danmark og Tyrkia onsdag, så dersom en overgang skal bli et faktum for den tidligere HamKam-, Mjøndalen-, Sandefjord- og Sarsborg 08-spilleren i denne omgang må det skje før den tid.

Kirkevold ønsker ikke å kommentere saken overfor TV 2 Sporten mandag kveld.