Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du til søtpotetvsuppe (4 porsjoner):

  • 800 g søtpotet
  • 2 store gulrøtter
  • 1 rødløk
  • 1 ss finrevet frisk ingefær
  • 2-3 hvitløkfedd
  • 1 rød chili
  • 8 dl grønnsaksbuljong eller kyllingkraft/buljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 lime
  • 2 ss nøytral olje eller kokosolje
  • salt og kvernet pepper
  • en liten bunt koriander
  • 2 ss kokosflak
  • 4 ss granateplekjerner

Slik gjør du:

Skrell og skjær søtpotet og gulrot i små biter. Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak).

Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte. Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge. Tilsett ingefær, chili og hvitløk. Fres videre i et par minutter under omrøring. Ha i søtpotet og gulrot og fres videre i et par minutter under omrøring. Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 20-30 minutter.

Tilsett kokosmelk og kjør suppen med en stavmikser eller i en hurtigmikser (suppen trenger ikke å bli helt glatt). Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper. Serveres med hakket frisk koriander, kokosflak og granateplekjerner.

Dette trenger du til tacosuppe (4 porsjoner):

  • 1 løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 rød chili
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 ts knuste korianderfrø
  • 5 dl grøannsaksbuljong
  • 1 boks knuste tomater
  • 4 klasetomater
  • 1 rød paprika
  • 2 bokser (ca. 600 g) kokte bønner, sorte, brune, røde
  • 2 kokte maiskolber
  • olje til steking
  • salt og kvernet pepper

Til servering:

  • avokado
  • rømme
  • revet ost
  • knuste tortillachips
  • koriander

Slik gjør du:

Rens og hakk løk og hvitløk. Finsnitt chilien, rens og skjær paprikaen i biter og grovhakk tomatene. Varm ca. 2 ss olje i en kasserolle og fres løk, hvitløk og chili. Fres til løken blir blank og myk, uten at den får noen særlig farge.

Tilsett krydder og fres det hele videre i et lite minutt under omrøring. Ha i paprika, knuste tomater, hakkede tomater og buljong. Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter.

Skyll bønnene i kaldt vann og la de få renne godt av seg. La bønnen få koke med suppen de siste 2-3 minuttene. Smak til med salt og pepper. Skjær maisen av maiskolbene. Bland maisen inn i suppa, eller server den på toppen sammen med avokado i biter, rømme, revet ost, tortillachips og koriander.