FIKK IKKE ØKNOMISK HJELP: Nora Mørk henvendte seg til idrettsforbundet med ønske om økonomisk bistand, men fikk nei.
FIKK IKKE ØKNOMISK HJELP: Nora Mørk henvendte seg til idrettsforbundet med ønske om økonomisk bistand, men fikk nei. Foto: Ruud, Vidar

Idrettsforbundet bekrefter:

NIF avslo å hjelpe Nora Mørk økonomisk

– Det vil skape en presedens. Det er ikke naturlig at man bistår økonomisk i en sånn sak, sier generalsekretær Karen Kvalevåg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det arrangert åpen time i idrettsstyret, der de norske idrettstoppene fikk svare på flere spørsmål rundt saker som har vært oppe i media den siste tiden.

Generalsekretæren ble blant annet spurt om saken som dreier seg om spredningen av Nora Mørks private bilder, og bekreftet at NIF før jul fikk en henvendelse fra håndballspilleren som dreide seg om et ønske om økonomisk bistand. Henvendelsen ble avslått.

Les også: Nora Mørk krever 150.000 i erstatning fra alle som har delt hennes private bilder

– Det vil skape en presedens

– Det var en henvendelse før jul, som også ble behandlet før jul, som gikk på eventuell økonomisk bistand og håndtering av saken. Det med økonomisk bistand har vi dessverre avslått. Det har vi ikke mulighet for å bistå med. Så har vi et samarbeid med håndballforbundet for øvrig.

– Er det fordi man ikke har penger til å hjelpe henne, eller er det fordi man setter en presedens som er vanskelig å forsvare i fremtiden?

– Det er forsåvidt begge deler. Det vil skape en presedens, og det er ikke naturlig at man bistår økonomisk i en sånn sak. Det er en god sak, at hun tar den belastningen og viser at det å stjele og spre bilder er ulovlig, men det er viktig for oss i alle saker å tenke på hva som skaper presedens. For da må man jo hjelpe alle i en sånn type situasjon, sier Karen Kvalevåg til TV 2.

Generalsekretæren bekreftet også at NIF ikke har en selvstendig rolle i meklingen mellom håndballforbundet og Nora Mørk i dag.

– Vi har ikke en aktiv rolle i denne saken nå. Vi vil vurdere å snakke med en av partene hvis de henvender seg til oss. Da vil vi selvfølgelig svare. Men ellers vil vi ikke ta noen aktiv rolle på eget initiativ. Det er en sak mellom Nora Mørk og Håndballforbundet. NIF har ikke en selvstendig rolle i den saken, det er det hvert organisasjonsledd som håndterer selv. Dersom Håndballforbundet ønsker råd av NIF, så vil vi selvfølgelig stille opp på det, sier Kvalevåg.