TIL NORGE: Eminem skal holde konsert i Oslo 30. juni.
TIL NORGE: Eminem skal holde konsert i Oslo 30. juni. Foto: Evan Agostini / AP

Eminem kommer til Norge

Rapperen skal holde konsert på Voldsløkka i Oslo i juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang på 17 år skal Eminem (45), Marshall Bruce Mathers, spille i Norge igjen.

Konserten, som skal avholdes 30. juni, vil bli en del av festivalen Oslo Sommertid. I fjor var det Marcus & Martinus som var trekkplasteret for festivalen.

Billettene legges ut for salg fredag 9. februar klokken 09.00.

– Kan bare bli magisk

Rapikonet har holdt konserter i Norge ved to anledninger tidligere. Første gang i 1999 på Rockefeller, og andre gang foran et fullsatt Oslo Spektrum i 2001.

– Han er en av verdens aller, aller største artister, så dette er helt enormt. En kveld med hans energi og enorme katalog kan bare bli magisk, sier Oslo Sommertid-arrangør Peer Osmundsvaag til TV 2, og legger til at det vil komme mer informasjon om Oslo-festivalen fortløpende.

Kan huse 60.000

Da TV 2 intervjuet Osmundsvaag, i fjor sommer, sa han at området kan huse opp mot 60.000 tilskuere.

– Dette er tidenes største konsertarena i Norge. I etterkant av arrangementet skal arenaen evalueres og godkjennes, og om alt går som alle håper, så kan det sette Oslo på kartet igjen som internasjonal aktør for storkonserter, sa han den gang.

Eminem slo for alvor gjennom med albumet «The Slim Shady LP» i 1999, og har siden herjet topplistene verden over. Rapperen har i løpet av sin karrière hatt ti album og fem singler helt til topps på Billboard.

Ut mot Trump

45-åringen er kjent for sine kontroversielle tekster om fattigdom, vold, tøff oppvekst og rusmisbruk. Han har heller ingen problemer med å utfordre autoriteter, deriblant president Donald Trump.

Under den årlige BET Hip Hop Awards i oktober i fjor, stjal rapperen Eminem (44) showet, meldte blant andre CNN.

I en fem minutter lang freestyle rap kalt «The Storm», som ble sendt på storskjerm under prisutdelingen, blir presidenten både titulert som en «rasistisk bestefar» og «bi*ch».