SISTE: Ronda Rousey i sin foreløpig siste kamp i UFC mot Amanda Nunes 30. desember 2016.
SISTE: Ronda Rousey i sin foreløpig siste kamp i UFC mot Amanda Nunes 30. desember 2016. Foto: John Locher

Ville ikke møte Brækhus – nå skifter hun idrett

– Mitt seks år gamle selv hadde grisebanket meg hvis jeg ikke hadde tatt denne muligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Navnet Ronda Rousey var på alles lepper for noen år siden. I 2008 vant hun bronsemedalje i judo under OL i Beijing, før hun tok MMA-sirkuset med storm. I UFC, Ultimate Fighting Championship, herjet hun med motstanderne og vant fem av sine seks første kamper i første runde. Fire av kampene varte i 66 sekunder eller mindre.

Utfordret av Brækhus

I 2014 gikk Rouseys boksetrener Edmond Tarvedyan og sa at Rousey hadde vunnet en verdensmestertittel hvis hun hadde gått en boksekamp. Norges boksedronning Cecilia Brækhus gikk i kjølvannet av uttalelsen hardt ut mot Rousey, og kalte det respektløst. Bergenseren utfordret også Rousey til en tittelkamp, uten å få napp fra MMA-stjernen.

Rousey har vært opptatt med utenomsportslige ting. Hun har hatt roller i blant annet The Expendables 3 og Fast & Furious 7, og er en av få kvinnelige atleter som har vært vert for Saturday Night Live.

Etter tolv strake seiere gikk hun på et overraskende tap mot Holly Holm. Etter en lengre pause fra MMA tapte hun nok en kamp, og Rousey forsvant fra rampelyset like brått som hun havnet i det. Nå, et drøyt år etter at hun ble knust av Amanda Nunes i comeback-kampen i UFC, er det neste kapittelet klart.

30-åringen annonserte natt til mandag, under WWE Royal Rumble pay-per-view, at hun skal bli profesjonell wrestler. Rousey har signert kontrakt med WWE, World Wrestling Entertainment.

– Dette er livet mitt nå. Det er ikke et PR-stunt, sier Rousey til ESPN.

Manusbasert

WWE sorterer under såkalt Sports Entertainment. Kampene er manusbaserte og koreograferte, og man har ofte en handling som går over flere kamper, litt som på film. Det er ingen tvil om at Rouseys skuespillererfaring kan komme godt med som profesjonell wrestler.

– Det er morsomt – det er litt som skuespill, i det at det er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre, men som jeg aldri trodde lå i kortene for meg, fortsetter 30-åringen.

Rousey, som fikk sitt kallenavn «Rowdy» fra den legendariske wrestleren Rowdy Roddy Piper, har fra barnsben av vært fan av wrestling.

– Nå som jeg innser at jeg virkelig har denne muligheten, føler jeg at mitt seks år gamle selv hadde grisebanket meg hvis jeg ikke hadde tatt den.