ANNONSØRINNHOLD:

Talentet fra løkka

Da han var tre år gammel tok Joachim Sommer Nielsen med seg skøytene og dro ut på løkka. Nå er 19-åringen et av de største talentene i norsk hockey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Get Rookie of the Year» er en utmerkelse til årets unge nykommer i Get-ligaen og velges blant fire nominerte spillere gjennom sesongen. Sesongens tredje nominasjon går til den talentfulle Vålerenga-spilleren Joachim Sommer Nielsen.

– Allerede som treåring var jeg på løkka og etter flere tusen timer så har det hjulpet meg til å komme der jeg er i dag, sier Sommer Nielsen.

19-åringen fra Lille Tøyen som har spilt 38 kamper for Vålerenga denne sesongen og står med syv poeng, har en klar beskrivelse av seg selv som hockeyspiller.

– Finne løsninger, være kreativ og skape offensive sjanser, det er det som definerer meg som ishockeyspiller. For å være god på de ferdighetene så har det litt med å holde hodet kaldt i stressede situasjoner, sier Vålerenga-backen.

Sommer Nielsen er den tredje høyrefattede backen som nomineres til prisen «Get Rookie of the Year». Fra før er Frisk Askers Max Krogdahl og Lillehammers Jonas Medby nominert. Juryen skal nominere en spiller til, før selve vinneren kåres under sluttspillet.

Sommer Nielsen mottar prisen i Vålerengas hjemmemøte med Stjernen 4. februar.

Juryens begrunnelse:

Joachim Sommer Nielsen er den tredje høyrefattede backen i årets Get-liga som nomineres til prisen Get Rookie of the Year. Joachim Sommer Nielsen er godt skolert i skøyte-, skudd- og pasningsteknikk. Det han mangler av alder og fysisk styrke kompenseres med spilleforståelse og tekniske ferdigheter utover det normale. Godt trent, god balanse, super skøyteteknikk samt meget god bevegelse med og uten puck, har under Roy Johansens ledelse gitt Sommer Nielsen en meget hurtig og positiv utvikling på ishockey-banen. Vi gratulerer Joachim Sommer Nielsen med nominasjonen til Get Rookie of the Year 2017/2018!

Fakta Get Rookie of the Year:

Get Rookie of the Year er en pris fra Get som skal få frem unge talenter i norsk hockey. Gjennom sesongen nomineres i alt fire spillere og under finalespillet i NM 2018 deles hovedprisen ut. Vinneren får 10.000 kroner og plass i treningstroppen til Norges VM-landslag. I tillegg kan han donere 50.000 kroner til ønsket breddeklubb. Både nominerte spillere og sesongen hovedpris plukkes ut av en jury bestående av Petter Thoresen og Petter Salsten (Norges Ishockeyforbund), Håkan Södergren (Norsk Topphockey AS), Bjørn Erevik (TV 2) og Øyvind Husby (Get).