KOSTET SKJORTEN: PSGs storhandel av Kylian Mbappé og Neymar kan tvinge hovedstadslaget til spillersalg.
KOSTET SKJORTEN: PSGs storhandel av Kylian Mbappé og Neymar kan tvinge hovedstadslaget til spillersalg. Foto: Christophe Simon

– Nye avsløringer kan tvinge PSG til spillersalg

Paris Saint-Germain må nå bevise at de ikke har gjort samme feilen som ble avslørt i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paris Saint-Germain betalte nesten fire milliarder kroner for å sikre seg Neymar og Kylian Mbappé i fjor sommer, og Det europeiske fotballforbundet (UEFA) bekreftet idet overgangsvinduet stengte at de kom til å etterforske overgangene til PSG for mulig brudd på finansiell fair play.

Milliardovergangene skal ha vært den utløsende årsaken til at etterforskningen ble åpnet, men ifølge franske Journal Du Dimanche skal verdien av avtalene PSG har med aktører i eiernes hjemland, Qatar, vekke mistanke hos UEFAs etterforskere.

PSG har avtaler med qatarske aktører som Ooredoo, QNB, beIN og QTA. Den franske hovedstadsklubben ble i 2014 straffet med bot for avtalen med «Qatar Tourist Authority», som var et forsøk på å gå rundt UEFAs regelverk.

UEFA slo fast at den reelle avtalen med Qatar Tourism Authority var på hundre millioner euro, mens klubben oppga det dobbelte. Det endte med at PSG fikk en bot på over 600 millioner kroner etter dagens kurs.

UEFA håper å komme med en konklusjon på etterforskningen i begynnelsen av mars, skriver den franske avisen. De venter nå på svar fra PSGs ledere, som ifølge Journal Du Dimanche er overrasket over funnene til UEFA.

L'Équipe skriver imidlertid at det ikke er funnet noe ureglementert med overgangene til Kylian Mbappé og Neymar, men Paris Saint-Germain kan bli tvunget til å selge spillere etter de siste avsløringene.

PSG har så langt signert klubbløse Lassana Diarra, men RMC melder at klubben er nær ved å selge Lucas Moura til Tottenham. Brasilianeren skal være enig med London-klubben om en kontrakt. Det forventes at overgangen fullføres innen overgangsvinduet stenger onsdag kveld.