Storhamar er seriemester

Med en 3-0-seier over Frisk Asker ble Storhamar seriemester - for første gang på tolv år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar - Frisk Asker 3-0

Se sammendrag øverst

Storhamar har ledet GET-ligaen store deler av sesongen, og søndag ble klubbens sjuende seriegull sikret - til enorm jubel i CC Amfi.

Selv med fem serierunder igjen, er det ingen som kan ta igjen Fredrik Söderströms mannskap.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg er litt rørt, faktisk. Man feirer ikke serietittelen i Sverige, jeg synes det er litt vakkert – det er for lang og tro tjeneste. Sluttspillet er vårt store mål. Jeg er forbannet stolt over guttene, sa Söderström til TV 2 etterpå.

Storhamar-stjerne Christian Larrivée tar seriegullet med seg, men ser videre.

– Det er gøy, og vi fortjener det, men vi må ta «bøtta». Det er det jeg mangler. Jeg er litt sulten på det, sa 35-åringen, som hyllet lagmoralen i denne utgaven av Storhamars iskrigere, til TV 2.

– Denne sesongen er det mange som har tatt ansvar, ikke bare noen få. Det er mye karakter i laget. Det er et spesielt år for oss som et lag, det er gøy.

Steffen Thoresen (32) var med å vinne serien for tolv år siden. Han synes det er like gøy denne gangen.

– Jeg er veldig fornøyd og stolt. Det er jo tolv år siden forrige gang, og jeg tror publikum setter pris på det. Nå får vi hjemmefordel i sluttspillet og har mulighet til å velge motstander hele veien.

Drømmestart

Storhamar fikk en drømmestart på kampen søndag kveld, da Martin Rønnild vartet opp med noen nydelige dragninger, og lirket pucken forbi Nicklas Dahlberg i Frisk-målet.

Med en grytidlig 1-0-ledelse lå alt til rette for Storhamar-fansens etterlengtede seriegull.

Frisk imponerte i forrige runde mot medaljerival Lillehammer, men fremstod tiltaksløse i første periode på Hamar.

Etter drøyt tolv minutter spilt, snappet Steffen Thoresen pucken fra et passivt Frisk-forsvar og kriget inn 2-0 til vertene.

Frisk kom mer med i matchen i de to siste periodene, men Storhamar og målvakt Oscar Östlund hadde få problemer med å holde nullen og putte tre poeng i sekken.

Mikhael Zettergren strødde på siste topping med 3-0 i tomt bur få minutter før slutt.

Nå går Storhamar-spillerne for å stanse Stavanger Oilers imponerende seiersrekke i sluttspillet, med seks strake NM-gull.