Sané ut med skade etter skrekktakling da City gikk videre i FA-cupen

Manchester City gjorde som ventet jobben borte mot Cardiff. Men skaden på Leroy Sané legger en demper på feiringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Cardiff-Manchester City 0-2

Cardiff ligger som nummer tre i Championship og jakter opprykk til Premier League, men ble som ventet et par nummer for små mot den suverene Premier League-lederen.

Kevin De Bruyne sendte gjestene i ledelsen med en frekk frisparkvariant allerede etter åtte minutter, og ti minutter før pause doblet Raheem Sterling ledelsen etter et flott hodestøt.

Flere mål ble det ikke til tross for flere gode muligheter for både Cardiff og Manchester City. Dermed er de lyseblå trygt videre til femte runde av FA-cupen.

Et skår i gleden for City og manager Pep Guardiola var imidlertid at Leroy Sané måtte forlate banen med en mulig skade.

SKADE: Leroy Sané måtte forlate banen etter skrekktaklingen.
SKADE: Leroy Sané måtte forlate banen etter skrekktaklingen. Foto: Andrew Boyers

– Vi vet hvordan de spiller. De tok oss noen ganger og sånn er det fotball. Leroy Sané er åpenbart skadet nå, men forhåpentligvis er det ikke så ille, sier Kevin De Bruyne til BBC.

Krever beskyttelse
Manchester City-manager Pep Guardiola var tydelig frustrert over Cardiffs grisespill og Sanés skade.

– Dommerne må forsvare spillerne. Ikke bare mine spillere, men alle. Der det er frispark, er det frispark og når det er farlig, er det farlig. Du er ikke modig bare fordi at sparker ned motspillere, sier Guardiola, som også kunne bekrefte at Sané er ute med skade.

Manchester Evening News-journalist Stuart Brennan skriver på Twitter at det ankelskaden vil holde kantspilleren ute av spill i mellom to til fire uker.

22-åringen ble regelrett meid ned av Cardiffs Joe Bennett like før pause, og kom ikke ut igjen til andre omgang. Bennett slapp unna med et gult kort, noe som har opprørt mange.

Tidligere Premier League-spiller Danny Gabbidon var klar i sin tale om den stygge taklingen på BBCs sending:

– Det er et klart rødt kort. Det finnes ikke rom for slikt i dette spillet. Jeg blir overrasket hvis Sané kommer ut igjen etter pausen.

Det gjorde han heller ikke. Men City fikk likevel en liten oppreisning da Joe Bennett måtte forlate banen på overtid etter å ha fått sitt andre gule kort for dagen.

Det tyske fotballforbundet tok til Twitter for å uttrykke sin bekymring for tyske Sané med tanke på sommerens VM-sluttspill.

– Hei, Cardiff City. Bare informerer om at vi har en skikkelig viktig turnering i sommer. Vær så snill, ikke skad spillerne våre. Takk.

Skadeomfanget til Sané er ennå ukjent.

De Bruyne lurte alle

Manchester City stilte svært slagkraftig, til tross for at de hvilte stjernen Sergio Agüero fra start, og gikk rett i strupen på Cardiff.

Og de fikk betalt nesten umiddelbart. Etter seks minutter ble Ilkay Gündogan lagt i bakken like utenfor Cardiff sekstenmeter. Frisparket tok Kevin De Bruyne.

Da alle forventet et forsøk mot krysset, la belgieren ballen rolig under en hoppende mur og ned i nærmeste hjørne bak en utspilt Cardiff-keeper.

Dermed sto det 1-0 til gjestene etter bare åtte minutter.

Claudio Bravo fikk sjansen mellom stengene av Pep Guardiola, og chileneren holdt på å kløne det til etter kvarter.

Cardiffs Junior Hoilett forsøkte seg med et tilsynelatende ufarlig langskudd, men Bravo glapp ballen og klarte med nød og neppe å berge ballen fra å trille over streken og i mål.

Etter 25 minutter trodde Bernardo Silva at han hadde doblet ledelsen for City, men målet ble annullert. Portugiseren dro seg inn i boksen og la ballen lekkert i nærmeste kryss, men linjedommer mente at en muligens marginalt offsideplassert Leroy Sané dekket keeperens sikt.

Det var ingen populær avgjørelse i City-leiren og TV-bildene viste en tydelig frustrert Guardiola i passiar med fjerdedommeren ute på linjen.

Sterling scoret på hodet

Men ti minutter før pause kom scoringen for Pep og City. Raheem Sterling spilte spiss for anledningen og takket for tilliten med å stange inn 2-0-ledelse på ekte spiss-manér. Sterling løp seg fri i boksen og headet inn et flott Bernardo Silva-innlegg.

Like før pause kunne Sané punktert kampen da han satte fart alene mot Cardiff-målet, men tyskeren ble regelrett meid ned av Joe Bennett like utenfor sekstenmeteren. En skikkelig grisetakling fra Cardiff-forsvareren som skal være glad for at dommeren ikke ga ham det røde. Heldigvis kom Sané seg etter hvert seg opp på beina igjen.

Da lagene kom på banen igjen etter pause, ble imidlertid Sané værende igjen i garderoben. Inn kom Sergio Agüero.

Cardiff leverte en god andreomgang og kom svært nær en redusering da Junior Hoilett skrudde ballen mot Bravos lengste kryss etter nærmere 70 minutter. Ballen strøk tverrliggeren og nettaket.

Cardiff truet Manchester City-forsvaret flere ganger uten å få betalt i form av scoring. Bernardo Silva og Raheem Sterling hadde også hver sin gode mulighet til å punktere kampen for bortelaget, men det endte 2-0 til Pep Guardiolas menn etter en godt utført cupkamp.