SER FREMOVER: Andreas Mikkelsen.
SER FREMOVER: Andreas Mikkelsen. Foto: Jean-pierre Clatot

Nå tenker det norske rallyhåpet kun på å vinne Rally Sweden

Rally Monte-Carlo er så å si glemt allerede. Andreas Mikkelsen gleder seg til å komme på skikkelige snødekte veier her i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Deilig å få dette overstått. Etter at vi brøt på fredag så var det kun Power Stage som gjaldt for meg. Ellers har jeg kun tenkt på Rally Sweden, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé på telefon fra Frankrike.

Han kjørte inn til en fin-fin tredjetid på Power Stage, den siste etappen som gir bonuspoeng utover totalplasseringen. Fo

Mikkelsen måtte bryte med dynamoproblemer allerede på fredag, skjønte han allerede da at kampen om gode plasseringer var ute, og at den siste etappen var eneste mulighet for å ta poeng i helgen.

Dermed gjaldt det å kjøre smart og rolig på de krevende veiene som Rally Monte-Carlo til stadighet byr på. Lørdag dro han fordel av startposisjon langt bak og fikk en god del bedre feste enn de andre, som gjorde at han kunne kjøre fort – men likevel med god sikkerhet.

– Dritkjipt

Søndagen handlet kun om å spare dekkene slik at de var minst mulig slitt til den siste og avgjørende etappen. Så selv om tidene til Mikkelsen var langt, langt bak normalen, så var det en grunn til det.

Og nettopp dette gjør at 28-åringen nærmest har glemt løpet hør han har passert målrampa i løpet. Han retter fokuset framover, mens han tar noen velfortjente hviledager hjemme i – nettopp Monaco.

– Jeg føler vi kunne hevdet oss helt i toppen denne helgen. Det var dritkjipt det som skjedde, så det er bare å glemme dette fortest mulig, sier han.

– Er du lettet for at du i det minste fullførte?

– Akkurat nå er jeg bare skuffet når vi kommer herifra med så lite poeng. Men vi får en god startposisjon i Sverige da.

– Ja, for der går du for seier?

– Jaja, der skal vi kline til, sier Mikkelsen.

Skryter av Ogier

Han har ikke så mye å utsette kjøringen til sin tidligere lagkamerat Sebastien Ogier på, og selv om Mikkelsen kunne kjempet om totalseier i dette løpet, så er han ikke overrasket over at nettopp franskmannen vinner nok en gang på hjemmebane.

– Nei, alle har vel gjort en eller flere feil. Alle har stått litt fast her og der, og da har han bevist at han er bevist igjen. Mer er det ikke å si. Han er flink og smart på en gang, sier nordmannen.