NUMMR TO: Maren Lundby.
NUMMR TO: Maren Lundby. Foto: Felix Kastle

Lundbys seiersrekke ble brutt i OL-generalprøven

Maren Lundby klarte ikke ta sin sjuende strake seier i verdenscuprennet i hopp i slovenske Ljubno. Verdenscuplederen måtte ta til takke med andreplass søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maren Lundby sikret lørdag sin sjette strake seier og seier nummer elleve i verdenscupen, men måtte ta til takke med andreplass søndag. Det var like mange som Roar Ljøkelsøy, som er mestvinnende på herresiden i norsk hoppsport. Hun passerte også Anders Jacobsens ti seirer.

– Det kjennes bra. Veldig hyggelig å ta min sjette strake verdenscupseier. Og det er utrolig stort å være på samme hylle som Ljøkelsøy. Han var mitt forbilde i mange år, sa Lundby til NTB etter lørdagens seier.

Søndag hadde hun muligheten til å passere Ljøkelsøy, men da måtte hun klatre forbi østerrikske Daniela Iraschko-Stolz og tyske Katharina Althaus i finaleomgangen i Ljubno.

Fikk svar
Lundby var på tredjeplass etter første omgang etter å ha hoppet 87,5 meter. Det var halvannen meter bak lederen fra Østerrike. Poengmessig skilte det 2,9 poeng de to imellom.

Lundby hoppet 90 meter i andre omgang, lengst av samtlige, men Iraschko-Stolz svarte med et hopp som kun var en halvmeter kortere. Dermed ble det østerriksk seier, mens Lundby slo Althaus i kampen om andreplassen.

OL-uttatte Silje Opseth var nummer 17 etter første omgang, og beholdt den plassen etter det siste hoppet. Anna Odine Strøm falt tilbake fire plasser til 24. plass i finaleomgangen.

Favoritt
Maren Lundby er uansett storfavoritt i OL og øyner sammenlagtseier og OL-triumf i samme sesong.

– Jeg vet at jeg er god nok til å vinne. Hvis jeg hopper på mitt beste, tror jeg ingen slår meg, sa hun til NTB før helgens renn, som er de siste før Pyeongchang-OL.

Lundby skal dermed lade opp til OL med trening hjemme.

– Det handler om å gjøre det vi har gjort i mange år nå. Vi må være dyktig på å nullstille til hvert eneste renn. Rennene i Hinzenbach neste helg er avlyst, så nå får hun verdifull tid til å trene hjemme. Det blir bra med trening og litt hvile, sa landslagssjef Christian Meyer til NTB lørdag.

OL-rennet i Sør-Korea går 12. februar.

(©NTB)