Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se feilen som kostet Shiffrin seieren i videovinduet øverst på siden!

Det er noen små skjær i OL-sjøen for alpinsportens beste.

Mikaela Shiffrin (22) gjorde en grov feil bare få porter før mål og kastet dermed seieren ut vinduet i slalåmrennet i Lenzerheide.

– Det var en idiotisk feil, men det er sånt som skjer. Det påvirker ikke hvordan jeg føler meg før OL, men jeg kjenner på at jeg trenger trening og hvile, sier Shiffrin til svenske SVT.

Hun leder verdenscupen overlegent, er den beste teknikeren i feltet, men har svinget i prestasjonene i det siste.

Hun kjørte ut i Cortina d'Ampezzo og Kronplatz forrige uke, før hun endte på en skuffende sjuendeplass lørdag og kjørte ut igjen søndag. Dermed spres det usikkerhet rundt den amerikanske superstjernen kun to uker før OL.

– Et lite varsko med tanke på det kommende OL i Sør-Korea, sier TV 2s ekspertkommentator Jan Ove Nystuen.

Shiffrin var siste kvinne ut fra toppen i slalåmrennet og ledet med hele ett sekund og ni hundredeler ved den siste passeringen før mål.

– Det er en egen idrett det hun gjør med korte ski på beinene. Det er en nytelse å se på, sa Nystuen sekunder før Shiffrin spolerte seieren.

Men fire-fem porter før mål gjorde hun en feil kommentatorene mener man svært sjelden ser fra det amerikanske fenomenet.

– Kan hun ha vært litt ukonsentrert? Det ligner ikke MIkaela Shiffrin. Hun er den løperen som er mest nøye med alt. Alt fra kosthold til søvn, til å trene og terpe på de små detaljene, sier Nystuen.

I målområdet kunne Petra Vlhova konstatere at hun ble vinneren av rennet, men slovaken virket mer skuffet over Shiffrins feil enn at hun selv skulle øverst på pallen.

For Nina Løseth ble andreomgangen en liten opptur. Sunnmøringen lå på åttendeplass etter den første omgangen, men endte til slutt rennet som nummer fem.