TREKKER SEG: Magnus Moan blir ikke å se i OL.
TREKKER SEG: Magnus Moan blir ikke å se i OL. Foto: Pedersen, Terje

Gir fra seg OL-plassen etter uenighet

Magnus Moan gir fra seg OL-plassen i kombinert til Magnus Krog.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag morgen kom beskjeden om at Magnus Moan hadde fått den siste OL-plassen på kombinertlaget.

Noen timer senere kom kontrabeskjeden fra Olympiatoppen: Magnus Moan gir fra seg OL-plassen til Magnus Krog.

Grunnen skal være uenigheter om forberedelsene. Etter denne verdenscuphelgen skal OL-troppen samles for å forberede seg til lekene i Pyeongchang.

Moan ønsket å kjøre sitt eget løp, istedenfor å følge lagets plan. Dette gikk ikke kombinertledelsen med på.

– I går kveld var vi enige med Magnus Moan om veien fram mot OL sammen med resten av laget. I dag hadde han ombestemt seg, og følte seg ikke klar for å prestere i OL, sier sportssjef i kombinert, Ivar Stuan i en pressemelding fra Olympiatoppen.

– Moan ønsket å kjøre sitt eget løp, i stedet for å følge lagets plan. Det kunne ikke vi gå med på. Vi har et prosjekt i laget som heter «Vinne sammen», hvor vi jobber sammen mot felles mål, og hvor alle bidrar. Med grunnlag i dette ble det helt feil for oss å ha en utøver utenom dette fellesskapet. På dette grunnlaget sa Magnus Moan fra seg OL-plassen, og overlot den til Magnus Krog, sier Stuan.

– Jeg føler meg ikke som en egoist

Moan ønsket seg et opplegg utenfor laget i forberedelsene inn mot OL, men dette var uaktuelt for kombinertledelsen. I et intervju med Eurosport reagerer Moan på Stuans uttalelser.

– Om jeg ble med på samling nå ville jeg spredd negativ energi, og det gagner ingen, sier Moan til Eurosport.

– Alle vet hva jeg har prestert gjennom karrieren og jeg er stolt av det. Jeg kan skjønne at noen tolker det egoistisk at jeg vil kjøre mitt eget løp, men jeg føler meg ikke som en egoist. Det har i hvert fall aldri vært meningen å være egoistisk. Men som sagt, Ivars utsagn får stå for hans egen regning, sier Moan til kanalen.

– Ikke klar

Kombinert-veteranen sier i Olympiatoppens pressemelding at han ikke føler seg klart til et OL, samtidig som han gir uttrykk for at en reserverolle ikke var ønskelig fra hans side.

– Jeg føler at jeg ikke er klar, hverken fysisk eller psykisk til å stille best mulig forberedt i OL. Gjennom karrieren har jeg vært en ener, og vært med i så mange mesterskap at jeg vet at en positiv holdning er helt avgjørende. Resultatene har ikke vist at jeg har det nødvendige nivået for å være godt forberedt, sier Magnus Moan i Olympiatoppens pressemelding.

Moan har ett gull, to sølv og en bronse på CV-en fra OL. Hans beste plassering i verdenscupen i år, er en sjetteplass i østerrikske Ramsau am Dachstein.

– Jeg har ikke fått imøtekommet den oppladningen som jeg erfaringsmessig mener er best for meg, og det å være reserve og bruke negativ energi gagner hverken meg eller laget, så det ble mest riktig for meg å gi fra meg OL-plassen.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø sier at OL-døren nå er definitivt lukket.

– Nå er alle sluser stengt, og det er kun skader, sykdom eller ekstraordinære hendelsen som kan være grunnlag for endringer i troppen.