Klopp slakter Liverpools forsvarsspill

– Wow, det var virkelig dårlig forsvarsspill, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp om det andre målet de slapp inn i FA-cupfadesen mot West Bromwich.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool tapte 2-3 hjemme for West Bromwich i fjerderundekampen lørdag kveld.

Du kan se målene i videovinduet øverst

I en intens og målrik kamp preget av flere avgjørelser tatt med videodømming, var det forsvarsspillet til Liverpool som fikk manager Klopp til å riste på hodet etter kampen.

Etter at Roberto Firmino hadde scoret for Liverpool etter fem minutter, slapp de inn to fra Jay Rodriguez i det 7. og 11. minutt.

– Alle kunne se at vi gjorde store feil og lot dem komme inn i kampen igjen. Det er åpenbart hva vi gjorde feil. Vi vant førsteballene, men ikke andre og tredje. Det er ubegripelig. Man må være mer kynisk og heller skyte ballen på tribunen om man ikke vet hva man skal gjøre med den, sa en skuffet Klopp til BT Sport, ifølge ESPN.

Slakter forsvaret

Han var virkelig ikke fornøyd med det andre målet Liverpool slapp inn.

– Det andre målet: Wow, virkelig dårlig forsvarsspill. Alle som var involvert i den situasjonen. De var ikke kompakte, vi lot dem trille ball, slå innlegg og målscoreren var hele alene foran mål. Slik skal ikke forsvarsarbeid være, sa Klopp, som i tillegg fortvilte over Firminos straffemiss.

Tyskeren gremmet seg også over hvordan Liverpool forsvarte seg da de slapp inn det tredje målet.

– Det er utrolig at det ikke blir offside. Det er lett å forsvare seg mot. Du flytter forsvaret frem, de sender pasningen og Dawson er satt i offside. Det ble ikke gjort. Han feiret målet og bare «hva annet kan jeg gjøre, når de slipper meg til slik?».

Jürgen Klopp roser lagets innsats i andreomgangen, men erkjenner at WBA vant fortjent.

Tung uke

Det så en periode rosenrødt ut for Liverpool. De fikk signert midtstopper Virgil Van Dijk for rekordsum. Han ble matchvinner da Liverpool slo ut byrival Everton av FA-cupen. Uten Van Dijk slo de som første lag denne sesongen serieleder Manchester City, men så kom hverdagen igjen.

Mandag røk de 0-1 for bunnlaget Swansea, og lørdag kveld ble det en ny smell da sesongens FA-cupeventyr endte brått.

Tirsdag er en god mulighet til å komme tilbake på vinnersporet. Da møter de Huddersfield borte i en TV 2 Sport Premium-sendt kamp.