TRIUMF NUMMER 20: Roger Federer viste hvorfor han har legendestatus i tennissporten etter nok en Grand Slam-triumf.
TRIUMF NUMMER 20: Roger Federer viste hvorfor han har legendestatus i tennissporten etter nok en Grand Slam-triumf. Foto: Saeed Khan

Federer i tårer etter karrierens 20. Grand Slam-tittel

Roger Federer ble presset til døren, men skuffet ikke da han vant Australian Open for sjette gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidenes beste mannlige tennisspiller fortsetter å levere magiske øyeblikk.

I tårer etter seieren
Søndag formiddag norsk tid skrev Roger Federer (36) seg nok en gang inn i historiebøkene med gullskrift da han slo kroaten Marin Cilic i Australian Open-finalen og tok sin 20. Grand Slam-tittel.

– Eventyret fortsetter for oss. Etter det strålende året i fjor, det er utrolig, sa Federer med trofeet i hånden etter kampen før han takket publikum og alle støttespillerne sine.

– Jeg vil takke alle som gjør denne kvelden så spesiell begge spillerne, og alle tilskuerne her. Dere fyller stadion, gjør meg nervøs og får meg til å trener. Jeg vil takke dere for alt. Det ville ikke vært det samme uten dere. Dette er vanskelig. Og teamet mitt. Takk. Jeg elsker dere, sa Federer med tårer i øynene.

Med seier 3-2 i sett etter en underholdende finale tangerte også Federer rekorden på seks Australian Open-titler. Han holder nå rekorden sammen med Novak Djokovic og Roy Emerson.

GODE RIVALER: Marin Cilic og Roger Federer i hyggelig passiar etter Australian Open-finalen.
GODE RIVALER: Marin Cilic og Roger Federer i hyggelig passiar etter Australian Open-finalen. Foto: Andy Brownbill

Ble presset
Kampen i heten i Melbourne åpnet på best mulig vis for Federer da han tok det første settet kontrollert 6-2. Så møtte han utfordringer.

Sveitseren hadde gått gjennom hele Australian Open-turneringen uten å tape et eneste sett, men måtte kapitulere i det andre i finalen etter tie break mot sin sju år yngre utfordrer.

Så skrudde Federer opp tempoet igjen og tok tilbake initiativet med 6-3 i det tredje settet. Federer brøt Cilic umiddelbart i det fjerde settet, men ble selv brutt tilbake i det sjette gamet.

Cilic, som kun har én Grand Slam-triumf i karrieren, nektet å gi seg og spilte strålende tennis for å unngå å nederlag med å vinne fem strake game. Dermed utlignet kroaten til 2-2 i sett.

I det siste settet tok Federer kommandoen med å bryte Cilic i det andre gamet. Begge to servet strålende, men kampen ble i realiteten avgjort da Federer brøt Cilic i det sjette gamet. Dermed kunne Federer serve hjem sin 20. Grand Slam-tittel etter 3-2 i sett (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1).