Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidenes beste mannlige tennisspiller fortsetter å levere magiske øyeblikk.

I tårer etter seieren
Søndag formiddag norsk tid skrev Roger Federer (36) seg nok en gang inn i historiebøkene med gullskrift da han slo kroaten Marin Cilic i Australian Open-finalen og tok sin 20. Grand Slam-tittel.

– Eventyret fortsetter for oss. Etter det strålende året i fjor, det er utrolig, sa Federer med trofeet i hånden etter kampen før han takket publikum og alle støttespillerne sine.

– Jeg vil takke alle som gjør denne kvelden så spesiell begge spillerne, og alle tilskuerne her. Dere fyller stadion, gjør meg nervøs og får meg til å trener. Jeg vil takke dere for alt. Det ville ikke vært det samme uten dere. Dette er vanskelig. Og teamet mitt. Takk. Jeg elsker dere, sa Federer med tårer i øynene.

Med seier 3-2 i sett etter en underholdende finale tangerte også Federer rekorden på seks Australian Open-titler. Han holder nå rekorden sammen med Novak Djokovic og Roy Emerson.

GODE RIVALER: Marin Cilic og Roger Federer i hyggelig passiar etter Australian Open-finalen.
GODE RIVALER: Marin Cilic og Roger Federer i hyggelig passiar etter Australian Open-finalen. Foto: Andy Brownbill

Ble presset
Kampen i heten i Melbourne åpnet på best mulig vis for Federer da han tok det første settet kontrollert 6-2. Så møtte han utfordringer.

Sveitseren hadde gått gjennom hele Australian Open-turneringen uten å tape et eneste sett, men måtte kapitulere i det andre i finalen etter tie break mot sin sju år yngre utfordrer.

Så skrudde Federer opp tempoet igjen og tok tilbake initiativet med 6-3 i det tredje settet. Federer brøt Cilic umiddelbart i det fjerde settet, men ble selv brutt tilbake i det sjette gamet.

Cilic, som kun har én Grand Slam-triumf i karrieren, nektet å gi seg og spilte strålende tennis for å unngå å nederlag med å vinne fem strake game. Dermed utlignet kroaten til 2-2 i sett.

I det siste settet tok Federer kommandoen med å bryte Cilic i det andre gamet. Begge to servet strålende, men kampen ble i realiteten avgjort da Federer brøt Cilic i det sjette gamet. Dermed kunne Federer serve hjem sin 20. Grand Slam-tittel etter 3-2 i sett (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1).