Ny fiasko for Liverpool – hodestups ut av FA-cupen

Liverpool fikk hjelp av videodommerne, men det kunne ikke hindre det andre tapet på under én uke og exit fra FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - West Bromwich 2-3

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Liverpool gikk på trynet mot tabelljumbo Swansea i Wales mandag kveld. Den forferdelige starten på uken fortsatte på Anfield med 2-3-tap mot West Bromwich og exit fra FA-cupens fjerde runde.

– Det var fortjent at West Brom vant, for de scoret tre og vi bare to. De gjorde det bra og kjempet med lidenskap, men vi kan bare skylde på oss selv, sier manager Jürgen Klopp til BT Sport, gjengitt av BBC.

Roberto Firmino ga Liverpool en tidlig ledelse, men to kjappe mål av Jay Rodriguez snudde kampen for gjestene. Like før pause økte samme mann ledelsen med sitt tredje for kvelden, og Liverpool måtte jage mål i andre omgang.

Mohamed Salah satte inn reduseringen til 2-3 tolv minutter før full tid, men til tross for å ha presset West Bromwich hardt i sluttminuttene, klarte ikke Liverpool å redde uavgjort og omkamp på The Hawthorns.

Nærmest var Virgil van Dijk med en heading like før slutt, men målvakt Ben Foster hang godt med. I første omgang hadde Roberto Firmino et straffebom. Salah fikk i forkant straffespark etter at videodømming.

– Vi måtte vise karakter i andre omgang. Vi styrte kampen, og kanskje scoret vi det andre målet for sent. Når du starter kampen som vi gjorde, kan du ikke spille din beste fotball, sier Klopp.

Rodriguez med kalddusj
Liverpool-manager Jürgen Klopp stilte med tilnærmet toppet mannskap mot West Bromwich, men hadde benket den ferske førstekeeperen Loris Karius til fordel for Simon Mignolet til cupkampen.

Mohamed Salah og Roberto Firmino utnyttet kaos i West Bromwich-forsvaret etter fem minutter. Chris Brunt slo et fryktelig tilbakespill mot Jonny Evans, som trodde ballen skulle gå helt tilbake til Ben Foster. Salah luktet lunten og snappet ballen, men West Bromwichs keeper reddet. Returen gikk til Firmino, som lobbet iskaldt over både forsvarere og målvakt.

Sekunder etter avspark smalt det i andre enden av banen. Georginio Wijnaldum mistet ballen midt på egen banehalvdel og Jay Rodriguez fikk klinke til fra 17 meter. Spissens avslutning gikk som et prosjektil i krysset bak Mignolet i Liverpool-målet.

Men Rodriguez var ikke ferdig der. Etter ti minutters spill tok Grzegorz Krychowiak fint med seg ballen og spilte ut til Kieran Gibbs. Venstrebacken slo hardt og lavt inn foran mål, der Rodriguez sendte West Bromwich opp i 2-1.

Liverpool fikk videohjelp
I det 19. spilleminutt trodde Craig Dawson at han hadde headet inn 3-1, men etter at det ble brukt videoassistanse, kom dommerne frem til å annullere scoringen for offside på Gareth Barry i sikten til Simon Mignolet.

Midtveis i omgangen gikk Mohamed Salah i bakken etter duell med Dawson. Etter nesten tre minutter med videohjelp, kom dommer Craig Pawson frem til at det var straffespark. Roberto Firmino fikk ansvaret fra ellevemetersmerket, men satte ballen i tverrliggeren.

Etter en halvtimes spill fikk Liverpool en kjempesjanse. Trent Alexander-Arnold spilte en strålende bakromspasning til Salah, som kom for tett på Foster til å avslutte. I stedet la han ut til Firmino, men brasilianeren fikk avslutningen reddet av Foster.

Ti minutter før pause måtte West Bromwich-manager Alan Pardew gjorde to bytter på grunn av skader. Ahmed Hegazy kom inn i forsvaret for Kieran Gibbs, mens Matt Phillips erstattet Hal Robson-Kanu.

Vondt til verre før pause
Like før pause forsøkte Salah å løpe fra West Bromwich-forsvaret, men ble presset ut på skrått hold og satte ballen i nettveggen. I stedet var det gjestene fra Midlands som skulle øke ledelsen til 3-1. Craig Dawson, som fikk et mål annullert tidligere i omgangen, stakk bak ryggen på Virgil van Dijk og banket ballen inn foran mål. Der satte Rodriguez inn sitt tredje for kvelden.

West Bromwich gikk rett i angrep i starten av andre omgang da Phillips prøvde seg fra skrått hold, men Simon Mignolet reddet.

Liverpool tok over kontrollen og presset West Bromwich, men klarte ikke å komme til noen store sjanser før i det 78. spilleminutt. Alexander-Arnold kom til innlegg fra sin høyreside. Innlegget traff Firmino, som la igjen til Salah. Egypteren reduserte til 2-3 og skapte spenning på Anfield.

Liverpool presset West Bromwich hardt mot slutten, men det ga ikke uttelling. Nærmest var Virgil van Dijk med en heading, men West Bromwich-keeper Ben Foster lå i hjørnet og holdt nederlenderens avslutning. Dermed tok Alan Padews menn seg videre til FA-cupens femte runde.