Magnus Carlsen viser god form i turneringen.
Magnus Carlsen viser god form i turneringen. Foto: Faris Ghaith /afp

– Nå kan vi friskmelde sjakkspilleren Magnus Carlsen

Magnus Carlsen og Anish Giri deler på ledelsen i Wijk aan Zee-turneringen i sjakk etter at Carlsen slo Maksim Matlakov i lørdagens parti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avgjørelsen av turneringen sendes søndag kl. 12 på TV 2 Sumo og Sportskanalen

Etter remis i toppkampen mot Shakhryar Mamedyarov fredag dro Carlsen fram en seier av ermet mot Matlakov. Det var hans fjerde seier på de siste seks partiene.

– Det føles bra. Det var ikke lett. Så lenge han ikke klarer å forsere et remis er det håp. I partiet ble det gradvis verre og verre, og til slutt gikk det galt, sa Carlsen til TV 2.

TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer liker det han har sett av Carlsen i de siste partiene.

– Det er ikke et spørsmål om vi skal friskmeldte hvit-spilleren Magnus Carlsen, men om vi ikke skal friskmelde sjakkspilleren Magnus Carlsen også. Det han har vist i de siste rundene er helt fantastisk, sier Jon Ludvig Hammer.

Seieren gjør at Carlsen og hjemmehåpet Anish Giri begge har 8,5 poeng før siste dag. Mamedijarov har åtte poeng.

– Det er litt overraskende at Giri er der oppe, men han har spilt fantastisk her, så han fortjener å være der oppe, så blir det spennende i morgen, sa Carlsen.

Vinner Carlsen over tidligere VM-motstander Sergej Karjakin søndag er han sikret minst omspill. Giri møter den kinesiske 18-åringen Wei Yi.

(©NTB)