I STORFORM: Maren Lundby vant lørdagens renn i Slovenia og er i rute til OL i Sør-Korea om to uker. Foto: Felix Kaestle
I STORFORM: Maren Lundby vant lørdagens renn i Slovenia og er i rute til OL i Sør-Korea om to uker. Foto: Felix Kaestle

Sjette strake seier for Norges største OL-gullhåp

Maren Lundby er storfavoritt i Pyeongchang-OL etter å sikret sin sjette strake seier i verdenscuprennet i hopp i slovenske Ljubno lørdag.

Lundby er formhopper nummer én på kvinnesiden og fortsatte i samme spor i Slovenia.

Lundby hoppet lengst av samtlige med 88,5 meter i første omgang. Det var fire meter lenger enn sine nærmeste konkurrenter.

Den norske jenta tok en klar ledelse før finaleomgangen, og hun hadde 7,9 poeng ned til tyske Katharina Althaus og Sara Takanashi fra Japan som delte andreplassen.

I finalen var Lundby sterkest igjen. 91 meter holdt til soleklar seier. Althaus ble nummer to, mens Takanashi tok tredjeplassen.

Strøm falt tilbake
Anna Odine Strøm og OL-uttatte Silje Opseth var på skuddhold til gode plasseringer etter første omgang i Slovenia. Strøm, som ikke får OL-tur, noterte seg for 79 meter, og var nummer 15 før finaleomgangen. Hun falt imidlertid tilbake til 21.-plass i andre omgang.

Opseth var nummer 18 etter å ha hoppet meteren kortere, og endte på samme plassering i andre omgang.

Maren Lundby er i storform om dagen, men hoppet beskjedent i kvalifiseringen i Ljubno. 23-åringen ble nummer 13 med 78 meter fredag.

OL-favoritt
Hun slo likevel kraftig tilbake da det gjaldt som mest.

Lundby har vunnet seks renn på rad i verdenscupen. Det har ingen norsk hopper klart tidligere. Nå øyner Kolbukameratene-hopperen sammenlagtseier og OL-triumf samme sesong.

– Jeg vet at jeg er god nok til å vinne. Hvis jeg hopper på mitt beste, tror jeg ingen slår meg, sa formhopperen til NTB før helgens renn, som er de siste før Pyeongchang-OL.

OL-rennet i Sør-Korea går 12. februar.