FÅR OL-PLASS: Magnus Moan er med i det siste uttaket til OL.
FÅR OL-PLASS: Magnus Moan er med i det siste uttaket til OL. Foto: Pedersen, Terje

Moan med i det siste OL-uttaket

Nå er OL-døren lukket. Olympiatoppen har levert inn i de siste navnene.

Olympiatoppen offentliggjorde søndag morgen det siste uttaket av troppen til OL i Sør-Korea. Det inneholdt navnene til hopperne samt kombinertløper Magnus Moan, som dermed vant kampen om den siste plassen i troppen mot Magnus Krog.

– Med dette fjerde og aller siste uttaket er OL-troppen komplett. I dag blir de aller siste navnene i troppen lagt inn i datasystemene i PyeongChang. Dette betyr at troppen er endelig, så med mindre noen blir syke eller skadet, og byttet ut av helsegrunner, så er døren nå stengt for kvalifisering og uttak til OL, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Senere søndag ga Moan bort plassen sin til Krog. Les mer om det her.

Moan komplementerer et kombinertlag bestående av Espen Andersen, Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber og Jan Schmid. Trønderen måtte stå over lørdagens langrenn i Seefeld grunnet kraftig forkjølelse og fikk derfor ikke vist seg frem, men det ble ikke utslagsgivende i OL-uttaket.

Moan har ett gull, to sølv og en bronse på CV-en fra OL.

Hopptroppen, som mange mener har vært åpenbar, blir bestående av Anders Fannemel, Johann André Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Daniel-André Tande. Dermed ble det ikke funnet plass til stjerneskuddet Marius Lindvik (19), som har imponert stort den siste tiden.

Sportssjef Clas Brede Bråthen ymtet før helgen frempå at 19-åringen kunne bli OL-aktuell dersom han fortsatte å levere denne helgen, men nå er altså troppen levert inn uten navnet til Lindvik.