Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 27. januar er det hvert år den internasjonale holocaust-dagen, der man minnes nazistenes folkemord på jøder under andre verdenskrig.

Fredag viste den polske TV-kanalen TVN24 en dokumentar der man blant annet kunne se polske nynazister som feiret Adolf Hitlers fødselsdag med en kake formet som en svastika, skriver NRK.

Spikret opp hakekors

Dokumentaren var filmet med skjult kamera, etter at TV-kanalen gikk undercover.

Kameraet fanger opp unge menn og noen kvinner kledd i SS-uniformer, som spikrer opp og tenner på hakekors opp på trær i skogen.

Stedet de befinner seg på er drøyt fem mil unna konsentrasjonsleiren Auschwitz. Man kan se deltakerne løfter armen i nazihilsen, mens de sier «Sieg Heil».

Presidenten raser

Gruppen som feiret Hitler kaller seg «Pride and Modernity». Under en demonstrasjon i november i fjor hang gruppen opp portretter av opposisjonen av landet på galger.

Den polske regjeringen har stort press på seg om å gjøre noe med landets økende tilfang av høyreekstreme tilhengere. Statsminister Mateusz Morawiecki har uttalt at han vil ha strengere lover mot handlinger som hyller Hitler.

– Det er ikke plass i Polen for å glorifisere Adolf Hitler, som med sine ordre sto bak at 6 millioner polakker ble drept. En slik oppførsel må vi utrydde med all vår styrke, sa landets presidenten Andrzej Duda under en debatt i Davos fredag, ifølge NRK.