TAR INGEN SJANSER: Silje Norendal.
TAR INGEN SJANSER: Silje Norendal. Foto: NRK

Gråtende Norendal trakk seg før X Games-finalen

– Vi støtter henne hundre prosent. Det er hennes kropp, sier landslagstreneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silje Norendal var en av kandidatene til medalje i slopestyle i X Games-finalen i Aspen, men det norske OL-håpet valgte å trekke seg like før finalen startet.

Årsaken er at det har kommet et snøfall som gjør at utøverne ikke får nok fart.

– Hun har hatt en dårlig trening og kommer ikke over hoppene skikkelig. Det er store hopp og det er en helserisiko. Hun tenker på OL og trekker seg fra slopestyle, men er klar for big air, sier landslagstrener Sondre Hylland til NRK.

– Jeg støtter det hundre prosent. Det er hennes kropp. Har hun ikke godfølelsen, er det ingen vits. Da gjør du det ikke bra uansett. Når hun velger å trekke seg, støtter vi henne på det. Vi ser at Anna Gasser også trekker seg, så det er ikke bare Silje. Det ligger nok noe i det, fortsetter han.

Snøbrettkjørerens mor bekrefter at det kom noen tårer etter avbudet.

– Det var veldig deilig som mamma at hun trakk seg. Hun kjører tross alt uten korsbånd. Kroppen og helsen er det viktigste, og nå kommer OL, sier Marit Norendal til NRK.

Finalen ble flere ganger utsatt fredag på grunn av snøvær.

– Det er veldig frustrerende. Jeg hadde bare ikke fart. Det var en vanskelig avgjørelse etter det har gått så bra på trening, så det kom noen tårer da, sier Norendal som legger til at hun er kjempeimponert over de fire jentene som fikk til å kjøre, sier Norendal i en pressemelding fra Snowboardforbundet.

Julie Marino var en av de seks utøverne som valgte å kjøre finalen, men hun støttet Norendals avgjørelse.

– Alle har forskjellig fart, og noen passer det ene bedre enn det andre, men det burde vært arrangert slik at alle var med, sier amerikaneren til NRK.

Norendal har tidligere to X Games-gull i slopestyle fra Aspen. Jamie Anderson fra USA stakk av med årets stolpestyle-gull i Aspen fredag.