TIL SALGS: Her har Åsne Seierstad skrevet nesten alle bøkene sine. Foto: Nordvik&Partners/
TIL SALGS: Her har Åsne Seierstad skrevet nesten alle bøkene sine. Foto: Nordvik&Partners/

Åsne Seierstads sveitservilla solgt for over 40 millioner

Åsne Seierstads sveitservilla på Frogner ble lagt ut til salg med en prisantydning på 46 millioner kroner. Nå er villaen solgt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Journalist og forfatter Åsne Seierstad la i fjor ut sveitservillaen sin på Frogner i Oslo til salgs.

Prisantydningen for boligen i Tidemandsgate var på hele 46 millioner kroner.

Seierstad kjøpte en leilighet i huset i 2003, da hun kom hjem fra Bagdad etter å ha jobbet er under Irak-krigen.

– Da hadde jeg behov for ro. Å bo her har vært som å være på landet midt i byen, sa hun til TV 2 i september i fjor.

I årene etter leilighetskjøpet kjøpte hun opp resten av huset.

Solgt

Nå er huset solgt, det melder Nettavisen.

Åsne Seierstad er kanskje mest kjent for sine dokumentariske bøker fra hverdagsliv i krigs- og konfliktområder. Foto: Terje Pedersen/NTB
Åsne Seierstad er kanskje mest kjent for sine dokumentariske bøker fra hverdagsliv i krigs- og konfliktområder. Foto: Terje Pedersen/NTB

– Kjøper er «superhappy og helt fra seg av glede for at de har fått dette huset. Det skjønner jeg kjempegodt. Selger også godt fornøyd, sier eiendomsmegler og partner Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners.

Prisen ligger på over 40 millioner og det Thorkildsen kaller «nær takst», men han sier at den eksakte prisen er konfidensiell.

Seierstad flyttet allerede i fjor inn i en ny bolig i Oslo. Huset på Frogner ble rett og slett litt for stort og mye å administrere. Hun leide ut en loftsleilighet og en hybel i kjelleren.

– Det satt langt inne å legge den ut for salg, for det er jo et fantastisk flott hus, som har sjel og en historie. Men nå har jeg sagt adjø, og håper det får noen ny eiere, sa hun i fjor.

600 kvadratmeter

Sveitservillaen er på nesten 600 kvadratmeter. Boligen består av fire etasjer, med balkong/terrasse i hver etasje, og dobbel garasje. Eiendomsmegler Thorkildsen kan opplyse at dette er en av de siste sveitservillaene i tømmer som er igjen på Frogner.

Seierstad har skrevet nesten alle bøkene sine i denne boligen, som ligger skjermet til.

– Jeg blir glad om noen andre får glede av å bo her. Jeg anbefaler boligen til barnefamilier. Det er flere familier i området, og det er et rolig strøk, sa hun før huset var solgt.