Jannes bror til TV 2: – Vi har like mange spørsmål som alle andre

BRUMUNDDAL (TV 2): Drepte Janne (36) ble begravet i Brumunddal fredag. Broren hennes, Terje Opheim, snakker ut om tiden etter drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

36 år gamle Janne forsvant fra sitt hjem i Brumunddal 29. desember i fjor. Etter en omfattende etterforskning ble tobarnsmoren funnet død i Glomma ved Eid bru i Våler 13. januar.

Fredag ble hun begravet. Broren hennes, Terje Opheim, åpner nå opp om hvordan familien har hatt det i den tøffe tiden etter at Janne forsvant .

– Det har vært helt uvirkelig. Dette er jo sånt du bare hører om, og plutselig står vi midt oppe i det, sier han til TV 2 etter begravelsen.

Fin begravelse

Til tross for den bunnløse sorgen er Opheim takknemlig for at Janne ble funnet, slik at familien fikk ta et ordentlig farvel.

– Dagen i dag har først og fremst vært en trist dag, men det har også vært en fin dag. Begravelsen ble kjempefin, i den grad man kan si det, sier han, og trekker frem minneord og sang fra familiemedlemmer.

Hele Norge har engasjert seg i saken, og Opheim takker for all støtten.

– Alt engasjementet har på en måte også gjort det enda mer uvirkelig, det har vært mye sorg og fortvilelse, men støtten er overveldende. Det virker som at alle bryr seg, ikke bare her i Brumunddal. Vi har fått massiv støtte blant annet via sosiale medier, sier han.

Opheim har også startet et minnefond, og pengene som kommer inn skal gå til Jannes to mindreårige sønner. De har mistet sin mor, og det er også deres far, Jannes ektemann, som er siktet for drapet.

– De har fått en vanskelig start på livet, og med dette fondet håper vi på å kunne gjøre ting litt enklere. Nå blir de tatt godt hånd om av venner og familie, og politiet og barnevernet har også bistått, de har et utrolig støtteapparat. De lever nå et så vanlig liv som mulig, med skole og fritidsaktiviteter, sier han.

– Mange spørsmål

Familien vet ikke noe mer om saken enn det som er kommet fram i mediene.

– Vi får informasjonen litt før mediene, men vet ikke noe særlig mer. Vi har like mange spørsmål som alle andre, sier han.

At ektemannen er siktet, har Opheim ingen spesiell mening om..

– Vi konstanterer at han er siktet og forholder oss til det, sier han.

Han vil også oppfordre folk til å ikke spekulere, og å holde seg til fakta i saken.

– Politiet gjør en strålende jobb, så vi bør bare la dem få gjøre jobben sin og stole på det de sier, sier han.