Tårene rant etter kveldens Gullknapp-opptreden

Kveldskoret med asylsøkere og flytninger fra Levanger rørte alle og fikk Gullknappen av Bjarne Brøndbo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norske Talenter-dommerne og publikum i salen tok til tårene da Kveldskoret fra Levanger sang sangen «Elias» av Lars Bremnes under deres audition.

Gullknapp og tårer

Deres opptreden endte med Gullknappen som Bjarne Brøndbo trykte på, og det var en rørt dommer som løp opp på scenen for å hylle koret fra Nord-Trøndelag.

– Her kommer det en gjeng fra alle verdenshjørner, og det var det som gjorde det rørende. Da de sang om det å være flyktning ble jeg rørt. Da valgte jeg å trykke på den perfekte gullknappen, for her hadde vi noe som var bra og viktig, forteller Bjarne Brøndbo til TV 2.

13 nasjonaliteter

Kveldskoret er et kor knyttet til voksenopplæringen i norsk i Levanger. Koret består av asylsøkere og flyktninger fra 13 forskjellige land. Det var dirigent Liv Kolstad som startet koret sammen med Janniken Sandnesmo for snart åtte år siden.

– Dette blir som en familie og jeg tror alle føler det sånn, vi blir godt kjent, sier Liv Kolstad til TV 2.

God integrering

Kveldskoret er et svært godt eksempel på god intergrering. De går foran som et godt eksempel på hvordan det kan gjøres med å bringe folk sammen gjennom sangen.

STOLT TRØNDER: Bjarne Brøndbo er glad i Kveldkoret og ga de Gullknapp. Foto: TV 2
STOLT TRØNDER: Bjarne Brøndbo er glad i Kveldkoret og ga de Gullknapp. Foto: TV 2

– Det er integrerende, det som gjør oss spesielle er at vi ikke er profesjonelle til å synge, men det miljøet vi har - det er det som er spesielt med oss, sier ei jente fra Syria som er med i koret.

Stolt Nord-Trønder

Bjarne Brøndbo som selv er fra Nord-Trøndelag er stolt av koret fra fylket sitt og tror at de kan nå langt i Norske Talenter.

– Det her handler om ildsjeler og at de klarer å skape fotfeste for medlemmene i Kveldskoret. Alle som har kommet så langt som nå kan vinne Norske Talenter, så denne settingen og måten koret opptrer på kan føre dem langt, avslutter Bjarne Brøndbo.